12 Ekim 2012

666 park avenue s01e01:

Pilot

baya bir klişe ile geldiler. ev-mekan korkunçlu filmlerin şimdilik yapılan klişelerinden üç beş tane gösterdiler. başta bir eleman var insanların istediklerini, ihtiyaçlarını karşılıyor ama bedel karşılığında... ahanda işler orada karışıyor falan filan. tarihi bir apartman, bir cemaat gibi bir şeyler. yeni kapıcı bir çift. hehe bizim kapıcılara hiç benzemiyorlar bu arada. neyse öyle işte bir american horror story havası yok, öyle korkutan-geren fazla bir şey de yok ama başladım bakalım. bilim-kurguluk olayı ilginç olabilir. bakalım neymiş bilim kurgusu göreceğiz.

--- spoiler ---

.giriş konseri, kanlı keman olayları falan hoştu. eleman yetenek için anlaşma yapmış ama koşulları karşılayamamış mı nedir bilemedim. karşılamadığın zaman ev seni yutar diye bir madde var herhalde kontratta. öyle bir şeyler oluyor. baştaki eleman da olayları idare ediyor falan işte.

.neyse çiftimiz eski püskü arabaları ve heyecanları ile gelirler apartmana. bir kaç tiple tanışırlar hepsinden yakınlık görürler falan derken yerleşirler. birlikte konserlere falan giderler, güzel elbiseler alırlar ama rüya sandığı ama gerçek olan şeyler görmeye başlarlar.

.esas oğlan avukat, esas kızımız da mimar, olaylara uygunlar. bina ile kızımız daha çok ilgili bakalım büyük olasılıkla işleyişini falan anlayacak da bir mücadele falan olacak öyle işte.

.korkutma germe için yapılan şeyler, ayaklardaki çamur, merdivenlerden inen hayalet, kapı açılmaması, duvarlardan çıkan eller, kollar, yüzler. herhalde bin kere yapılmıştır işte. o yüzden ve niyeyse dizinin havası yüzünden pek bir germiyor da korkutmuyor da. normalde gerilirim böyle şeyler yüzünden ama hiç gerilmedim.

--- spoiler ---