4 Eylül 2012

richard hammond's invisible worlds e02:

Out of Sight

--- spoiler ---

.pek güzel değil ve sıkıcı idi. ilginç mevzular dönüyor yine ama tam açıklama yok ya da alt yazıda problem var bilmiyorum. milyon tane konudan konuya geçiş bir şeyler anlatılıyor ama yarım yamalak.

.korona mıdır nedir, elektrik tellerindeki elektrik bilmem nesi ile başladı. bunun nerde neye ait olduğu anlaşılmadan ışığın dalga boylarına geçti, bir sürü bilgi falan derken kara delik meselesi ile bitirdi.

.ara kısımda da rontgen muhabbeti x-ray olaylarında çekimler yapılmış düşünce güzel ama çekimler kötü bir şey anlaşılmıyor. hareketli rontgen çekimi falan ilginç şeyler gösteriyor ama açıklamalar çok yetersiz.

.infrared meselesi de doğru düzgün bir şey gösterilmedi, açıklama da kötü idi. orman yangınları falan muhabbetinde bir şeyler açıklanmaya çalıştı öyle kaldı bilmiyorum artık.

.ultraviyole ışınları konusu da en iyi kısmıydı herhalde, bal arısının durumu ve bir elemanın merceği değiştirilmiş mi ne olmuş o da ultraviyole görmeye başlamış falan. tabi böyleyken böyle. sıkıcıydı baya, hala uykum dağılmadı. ayrıca sunucunun sunuşuna iki kilo lahana a...

--- spoiler ---