18 Haziran 2012

first life e01:

arrival

david amcanın seslendirme yanında kanlı canlı sunduğu bir belgesel imiş, iki bölümden oluşuyor imiş. kamera karşısına geçmese daha iyimiş aslında ne bileyim el kol, vücut kombinasyonu rahatsız ediyor bir süre sonra. sesi harika ona diyecek yok tabi. gençken de çok hovardaymış.

--- spoiler ---


. canlılığın ortaya çıkışı gibi bir iddialı yapım, anlatılanlar fosiller ile destekleniyor ama desteksiz atım gibi geliyor bir süre sonra. yani atım demeyelim ayıp olmasın , teoriler işte. kabul ama hem aradaki parçaları güzel dolduramıyorlar.

.hem de akla gelen soruların çok küçük bir kısmını sorup çok küçük bir kısmını yanıtlıyorlar. fraktal muhabbet için daha önce kaos ile ilgili belgeseldeki yapılan açıklamaları tam desteklemiyor aslında. yani canlılığın ilk ortaya çıkışındaki tam fraktal tiplerin hepsi bir süre sonra zaten ortadan kalkmış. 

.hareket edemeyen, eşeyli üreyemeyen bu tipler yerine bunları yapan simetriye sahip tipler gelmiş. bilemedim tabi bunların nasıl olduğuna dair çok fazla bir şey diyemiyor. kar topu dünya erimiş, eriyen sular çok besinliymiş falan. yeterli açıklamalar yok malesef. bakalım ikinci bölüm doyurucu olacak mı hehe.

--- spoiler ---