12 Haziran 2012

Continuum s01e01:

A Stitch in Time

stargate serisinin 5-10 karakterinin başka bir hayatta tekrar canlandırıldığı bir seri gibi a... o derece çok tip gördüm ki aklımda tutamadım. genelini kötü olarak şey etmişler ve belli ki büyük kısmı tek bölümlük gelmiş gibi ama yine de acayip tabi. kanada ortak yapımı ile ilgisi de vardır herhalde. çünkü atlantisten sonrasından daha çok tip var idi. sg-1'dan mastır bretiyak ve generalin kızını hatırladım tabi diğerlerini saymıyorum şimdi neyse işte öyle.

--- spoiler ---

.valla iyi başladı, ümit veriyor. esas kızımız bir harika olmuş. yarı android gibi kendileri. beynine ne vermişlerse bu kadar bildiğin terminator. giysi desen ayrı bir harika. 2077'de bunun binde biri bile olmayacak ya neyse büyük konuşmamak lazım. 1980'lerdeki filmlerde de 2012 uçan kaykaylar falan vardı (hehe salladım tarihleri ama geleceğe dönüş işte şimdi oldu mu öyle bir şey yaygın kullanımda. olmadı tabi neyse belki 2025'tir.)

.tabi bunlara takılmamak lazım, efektlerimizi biraz ucuza toparlamışlar gibi, terminator kızımızın arayüzü de baya çakma görünüyor ama o kadar olur herhalde. geriye kalan kısımlarda çok fazla bir sıkıntı yok. bir sanctuary havası yok, ondan biraz daha iyi hehe.

.dağ gibi mastır bretiyakı terorist başı yaptılar ya, artık ölsem de gam yerim. öldü mü kaldı mı göremedik. başaramadı falan dediler herhalde onun içinde ama işte ne bileyim görünmüş olması da iyi tabi. o değil de adam zaten yıllar öncesi yaşlı idi hala nasıl aynı yaşta muhafaza edilmiş orası çok acayip.

.serinin genel konusu fazla bir ilginç sayılmaz, timecoptan beri hehe önceside vardır. işlenen bir konu ama her türlü izlenir. teroristlerin amacı daha farklı bir şey olabilir falan ne bileyim onu bilemem. sırf baş rol hatunu için izlenir o kadarını diyeyim. gerisi allah kerim. (ha oğlu ve kocası herhalde en boktan tipler ve oyuncular idi, sıkıntı verdiler o kadar kısa görülseler de)

--- spoiler ---