24 Mayıs 2012

the walking dead s02e13:

Beside the Dying Fire

--- spoiler ---

.şu geçen bölüm dediğim bokun açıklaması iyice boku sıvazlamak oldu a... hepsi zaten enfekte olmuşmuş, la olum o bahsettikleri tesis içersinde izlettikleri bir video vardı. o sayko doktorun karısı idi hatta, virüs bulaştığı zaman öldürüyor ve öldürünce beyin fonksiyonlarını ufaltıp tekrar canlandırıyor idi.  (bütün insanlık enfekte olduysa, o bar kavgasındaki adamlar neden zombi olmadılar diye de sorarlar adama.)

.bütün iki sezon boyunca sen zombi olayını bu mantığa oturt sonra anasını satayım soğuk algınlık gibi hepimiz nezleyiz de, yok daha neler a... şaşırtmanın boku, açıklamaya çalışırken eldeki boktan olmak bu.

.ha o orospu evladı minik piç kurusu, oynadığı oyunculuğa triplerine attırdığımın götten bacağı... evet sen karl, tipini yerini yurdunu sikeyim senin. triplerini katlayıp katlayıp götüne sokayım senin. neyse a..., şeyni öldürsün diye toparladıkları senaryo zaten sinirleri geriyor bir de çıkmış büyümüş de küçülmüş oyunculuğu yaptırtıyorlar kovboy şapkasını siktiğimin salağı.

.bunlar yanında yeni bir süper kahraman, zombileri uşağı yapmış bir ninja, hatta bir samuray. kimidir o, ortaya çıkar ama herhalde şu haliyle sevilebilecek ikinci karakter şu gergin dizi için.

.rik`in otoritesinin sorgulaması meselesi de ayrı bir olay tabi, demokrasiye göndermeler falan can havli ile sığınmış göt kadar grup içinde çok gerçekçi gerçekten. ama tabi yüce bir dizi olduğu için böyle güzel kavram atıfları olmazsa olmaz idi zaten.

--- spoiler ---