24 Mayıs 2012

the walking dead s02e11:

Judge, Jury, Executioner

--- spoiler ---

.senaristlerin amını götünü zombiler parçalasın diyorum öncelikle. ayrıca altyazı çevirmeni tek sefer avare dedi zombi çevirisi için. daha önceden aylak falan diyorlardı. bilmem ziyaret falan yapılmak için bir süblülü mesaj olabilir. divxplanet çevirmenleri yapıyor bu işi.

.carl denen gerzek veledin, başına buyruk kuul takılmamlarının, onu öyle başı boş bırakanların ta a.ına goyem. saçma sapan yeminle, etrafta zombi gezsin sen veledini saldım çayıra mevlam kayıra yap. o veled de gitsin zombi bulsun, kızacaklar diye söylemesin, sonra da o zombi gruptan birini deşsin.

.yoğun damıtılmış saçmalık, bu dizi gerilim ögelerini bastıracağım diye yanlış bastırıyor.

.e arada temel insani değerleri falan tartışıyor. bu sefer idam cezası falan filen gibi çok derin bir mevzuyu izledik. medeni olmanın göstergesini algıladık, güvenlik ihtiyacı ve insan canı alma meselesine vurgular da vurgular.

.madem öldüremeyeceksin o silahı niye kaldırıyorsun diye sorarlar adama. ortada idam var ama o mal veledi yanında tutacak kimse yok mu mesela diye de sorarlar adama.

.sabahın köründe ne desem boş şu diziye. ha dale de büyük adam mıydı, bıdı bıdı mantığın sesi olmaya çalışan beyaz sakallı dede miydi o tartışılır ama bu şekilde ölmesi hakkaten insanı sinir ediyor. gerilimin alt türü yanına sinir edici diye bir kategori ekletmeliler. mallar.

.sonradan eklemessem içimde kalan bir bahusus. dale`in meselesi, hayat için mücadele edip hayatını kaybetmesi gibi bir sikindirik mesajı vermek için on tane senaryo ve karakter dışı olay yaratmak zorunda kaldılar. göze soka soka bu kadar mesaja insan sinirleniyor sadece, şimdi sakinim.

--- spoiler ---