24 Mayıs 2012

once upon a time s01e20:

The Stranger

--- spoiler --- 

.baya baya iyi bölüm, serinin gidişatı hakkında da baya baya iyi işler yaptı amcalar. bir kere kaç bölüm önce kasabaya gelen yabancıyı güzel açıkladılar. pinokyo gibi bir hikayeyi böyle bir şeye çevirmeleri falan takdiri hak ediyor. 

.kraliçenin büyüsünden kaçan iki insan evladı varmış. büyülerden koruyan ağaç ile bu yazar olarak kasabaya gelen eleman ile bir de pamuk`un kızı emma geçiş yapmış bizim gerçek düyamıza onların hikayeler dünyasından kaçışına. 

.tabi ikinci kişi neden pinokyo olmuş falan bu da malum kendisi gerçek çocuk değil, hikayeler diyarından kopunca bunun tekrar tahtaya dönmesi ortadan kalkması gibi meseleler yüzünden babası (ki kendisi sg-1dan üstat breti`aktır) onu da büyülü ağaç ile yolluyor falan. 

.şimdi emma bunlara inansa ortaya güzel bir savaş falan çıkacak idi, belki dizi de bitecek idi bu şekil tabi uzatılmak istenirse her türlü uzar amma emma inanmadı, inanmaması daha gerçekçi tabi, salak pinokyo görevini yerine getiremedi bir anlamda. 7 yaşındaki çocuk aklı ile ne bekliyorsun zaten. böyleylen böyle, emma henry i aldı gitti bakalım sonraki bölüme kaldı olaylar. sezon finali hakkında baya ümitliyim. 

--- spoiler ---