9 Nisan 2022

rectify s03e06:

 The Source

--- spoiler ---

.bu diziyi aslında bırakmadıydım ama torrentte kalmayınca hükmen bitmiş olduydu. şimdi bir şekilde izliyorum, havası hoş aslında, böyle ağır diziler içinde bir şey olmadan ancak bu kadar olur. eleman bir sahte peygamber olsa tatlı olacaktı ama o topa girmediler, benzetseler iyidi. kadının rüyası süperdi, tanrılığını ilan edecek dedim ama kadının gözünde öyleymiş.

.hikayede fazla bir şey hatırlamıyorum ama fazla bir şey de olmadı zaten. bu kadar zaman öyle geçti. bölüm vedalar bölümüydü. dedim bitti mi dizi, bir bölüm mü kalmış ama bir sezon daha varmış. herkesler veda etti. şehirden ayrılması şartıyla anlaşma yapmışlardı. anasıyla bütün bölüm şehirden ayrıldı, yolculuk yaptı, sahile gitti, yemek yedi, tam dans edecekti ki müzik bitti. arada komiklik de yapmayı ihmal etmemişler. iyidi baya.

.avukat ile kız kardeş de ayrıldı, onların da durum böyleydi, otel odasından devam etmiş oldular. avukatın senatörü tehdit etme sahnesi baya iyidi.

.esas evli çiftimizin ayrılması iyidi. babası gitmesine izin verme dedi, anasına öyle yapmış bu yapmasın dedi ama kadının rüyasında daniel var. eleman da üvey anasının evine geldi, evini kadına bıraktı, anahtarlar falan derken baya garipti sahneler.

.esas olay polisiye meselesi. intihar eden elemanın yakın arkadaşı cinayetten tutuklandı, silahı bulana kadar bu tutuklu kalacak, sen ona çektirirsen ilahi adalet de sana çektirir tarzında bir gönderme yapıyorlar herhalde. topluca tecavüz ettikleri elemanlardan biri suçunu itiraf etti. tecavüz zamanaşımı yüzünden bunu yapmışlar, diğeri böyle bir şey yok rızası ile birlikte olduk dedi ama o gece ne yaşandığını bilemiyoruz, tecavüz sırasındaki anlatımlar kan donduran cinsten garipti. adamlar zaten bu diyaloglar için yapmışlar diziyi orası belli.

.daniel'in en büyük gizemi hala açıklanmadı, kıza ne oldu? öldürdü mü? ölmesine mi izin verdi? bu mallar öldürmemişler gibi görünüyor ama belli değil.

--- spoiler ---