27 Mart 2020

castle rock s04e10:

Clean

--- spoiler ---

.sezonu bitirdiler de saçma sapan oldu. bölümün ilk yarısı olaylar aşırı hızla ilerleyince len bunlar şaşırtma yapmak için son kısmı saçmalayacaklar dedim, tam da öyle oldu.

.önce pop planını uygulamaya koydu. ne kadar ilaç alırsa alsın, bu kadar süre kendisini ayık tutması da abartıydı ama kendini feda edip diğerlerini kurtarması iyidi.

.zenci kardeşler, dimanit ustası oldu, etrafa dinamit yerleştirdiler. deli kadın da kızını kurtarmaya gitti. diğer salak kız da ona yardım etti ama plansız gelmişler, kalabalığın arasında dakkasında yakalandılar. sonra deli kadın tünellerden bahsetti. pop da ben giderim diyerek evlatlıklarını kurtarmış oldu. hem tüm olayı da kurtardı.

.dinamiti aldı geldi, patlamaya başlayınca heykel falan da kırıldı, hepsi büyüsünden kurtuldu. başlarındaki elemanı salak kızcağız bıçakladı. tam ölmedi aslında ama ne bileyim onu bilerek öyle bıraktılar.

.en son pop da evi uçurunca, bu mesele burada kapanmış oldu. hemen bir hafta sonrasına geçtiler. deli kadın ve kızı kanada'ya falan gitti ama kız kafayı yemiş gibi hiç konuşmuyor. bir tane göle nazır evde hasta bakıcı oldu. çok iyiler güzeller ama kız hala mal gibi. kendi içinde dertleri varmışmış. telefon konuşmasına denk geldi. araya girdi, sanki içine büyücü kaçmış da saklıyor gibi gösterdiler ama şaşırtmaca olduğu zaten belliydi.

.kızı sıkıştırınca iyice şüphelendi. dondurmasın ilaç katıp kavga etmeye başladı. kız göle kaçtı, gitti orada boğdu ama kurtarmış gibi gösterdiler. arkadan mektubu buluyor da pişman oluyor falan filan, ulan kaç dakika geçti nasıl kurtardın değil mi? şaşırtmacayı buraya kadar saklamak istemişler. bir tane yazarı görmeye gittiler, yanında kızı var zannediyor ama sandalye boş. bunu gösteriyorlar. kız ölmüş gitmiş. iyi güzel ama kadın nasıl yakalanmamış? o da saçma. bir numaralı hayranı dedi yazar, babasıydı. onu da göstermdiler, o da saçma. böyle bitti gitti işte. yazık günah etti.

.bir de melek kardeş, göl içinde boyutlar ve zamanlar arası yolculuk eden bir kardeşimizmiş. geçiş için bekledi ama sonra yok oldu. diğer hikaye ile bağlantısını da böyle uygun gördüler. çok saçma oldu. bu kadın ve kızı yollarda kanadaya giderken direkte, geçen sezonun zencisi vardı. kanada'da niye arıyorlar bunu onu da anlamadım. saçma sapn işler işte.

--- spoiler ---