18 Kasım 2019

the walking dead s10e05:

What It Always Is

--- spoiler ---

.negan muhabbeti biraz keyifliydi. diğer muhabbetler tam bir mallıkta devam ediyor. zaten dialoglar aşırı uzun, bir de uzatılmış versiyonunu izledik, al sana can sıkıntısı. artık dizi izleyip canım sıkılıyor, bu hale getirdiler bizleri. ne lan bu böyle?

.negan iyi insan olduydu, artık topluma inanıyordu, şuydu buydu. bir deri ceket ve sopa ile eski haline gelmiş olabilir. bunun sopasını yakmamışlar mıydı? efsane diye geri mi bırakmışlar, yoksa yeniden mi yapılmış. orasını anlamadık.

.buna hayran bir elemanın teki ile yol almaya başladı. ilkin o kaçırdı zannettik ama kaçtığını fark edip peşinden mi gelmiş. eğer öyleyse, diğerleri nasıl izini bulamadı. bu mal nasıl buldu? nasıl yetişti. eleman kaçmasını sağlamış olsa daha mantıklı olurdu. o kısmı pek anlamadım ya neyse artık.

.negan ilk teşekkür ediyor falan filan, sonra elemandan tiksiniyor ki tiksinç bir tip. kaderin cilvesi, bir velet ve annesine denk geliyorlar. 10 sene geçmiş! bak 10 sene diyorum. zombi istilası olmuş, insanlar ölüyor. hala bir tane anne ve oğlu ortalıkta dolanabiliyor. yok şöyle böyle diye anlatıyorlar ama imkan ihtimal var mı? bir de dünyayı görmemiş de şöyle böyle. negan iyi bir baba gibi çocukla ilgileniyor, espriler falan yapıyor. gül gül öldük. negan ne ara böyle bir insan oldu arkadaş? 

.sonra kovduğu eleman, beni test ediyorsun değil mi? diyerek dönüp anne ve çocunu öldürüyor. ulan zaten kadın ve çocuk öldürmüyorum dedi. insanlar kaynaktır dedi. abartacaklar, negan'a tekrardan kafa ezdirecekler ya, işte böyle bir yol bulmuşlar. bunca zaman uzattık, iyi insana çevirdik. bunu yapmak için bir sürü karakter harcadık marcadık derken, mevzu bu oluyor. şaka gibi resmen.

.ha negan'ı çiftçi olarak izlemektense negan olarak izlemek daha keyifli, öldürmeyip bu hale getirmelerinin mantığı da bu olsa gerek. maggie'ye ne oldu? negan yüzünden gitti diye anladım ben. rick öldü mü kaldı mı belli değil. esas karakter kalmadı resmen.

.daryl, sağır olan çocuk, sağır kız falan filan diyerek bu muhabbetlere girdiler. kral ölüyormuş, ondan dem vuruldu. o kadar olay içinde tiroid kanseri mi ne bulmuş. ailede varmış. salla babam salla...

.bir de lezbiyen dramı eklediler. geçen bölüm seviştirdikleri yeni tipler, bu sefer ayrı düştüler. aykırı bıcaklı kızcağız mekandan eşya çalıyormuş. onun da sebebini anlamadık. kulakları sağırlaşan oğlan, av sırasında bu hale geldi. domuz heba oldu. kendisi yem oluyordu. biraz önlem alsalar olmayacak yani ama olay olsun, bölüm dolsun hesabı.

--- spoiler ---