18 Ekim 2019

the walking dead s10e02:

We Are the End of the World

--- spoiler ---

.bi'kere olmamış işte. yeni sezon geçen sezonun artakalan hikayeleri ile devam ediyorlar. yeni bir şey olmuyor. kızını güya terk ettiydi. öldürdü mü zannediyorlarmış. kesilen kafalara bakmamışlar mı? saçma bir olay yani. sonra karşı karşıya geldiklerinde görmeyecekler mi? niye böyle saçma yapıyorlar? bu kadar zamandan sonra resmen canları sıkılmış gibi.

.rick zamanlarında zombiyi kesip aralarında yürüyorlardı. madem böyle yürüttük, aralarında yürüyen bir topluluk yaparız demişler. bağlanmak yokmuş, korku yokmuş, kaygı yokmuş, çünkü onlar özgürmüş. şaka mısınız lan?

.bu beta olayı daha ilginç ama açıklamadılar. belki en iyi kısmı oydu. geçmişte karşılaşmışlar. alfya kızıyla gelmiş. beta da mekanda sevdiği birini tutuyormuş. hepsi yıkık insanlar topluluğu o yüzden kendilerini bu şekilde sakınarak iyi olmuşlar. eyvallah ama takipçileri ne alaka abi? bu kadar pislik ve zombi içinde nasıl çoğalmışlar bu kadar. çok manasız.

.beta olayında maskesini taktığı oğlu falan herhalde. onu daha açıklamadılar ama mevzu iyiye gitmiyor işte. bunların olay kendini tekrar ediyor. şimdi bir de salak saçma bir gama buldular. kendi kardeşini feda etti diye böyle bir rütbe verdi. sessizce kutladı mallar. 

.o kendi kanından birini feda etti. kendisi edemedi. böyle kafayı yerken carol ile karşılaştı. mevzu bundan ibaret. zaten diğerlerine savaş ilan etmişler. tekrardan bu tipler arasında bir savaş hiç de ilgi çekici değil. adamlar yeni hikaye bulamamış. negan falan zamanları iyimiş hocam, şimdi negan ellerinde salak saçma bir hale geldi. onu öldürmeyeceğiz diye saçmaladılar. şimdi iyi mi oldu? topluluklarına karşı hep bir tehdit olacaktı. şimdi bu maskeli tiplerle tekrar hesaplaşacaklar. korku ve sevgi mi kazanacak yoksa bağlı olmamak mı? bunun geyiği çevirmişler.

.alfa kızı sakinleştirdikten sonra iyi olmuş gibiydi. zombiler arasında uydunun atmosfere girişinden sonra çıkan kargaşada bebeğinin sesini duymaya başladı. alfanın tepesine atladı, hepsi birlikte zombilere yem olacaktı ama işte kız kardeşi kurtardı. böyle bir olay. bütün bölüm olan biten bu yani.

--- spoiler ---