14 Haziran 2019

neoui moksoriga deulryeo s01e16:

The Thieving Magpie Overture

--- spoiler ---

.aşırı gereksizleştiler, hikaye bitiyor. dizi bitiyor hala salak salak işlerle uğraşıyorlar. yan hikayesinde sadece borçları yüzünden kocasına cehennem hayatı çektiren bir kadın vardı. elini kesmiş, öldürdü diye kocasına ömür boyu hapis aldırmış. aynı zamanda çocukları olmayan hakim abiye de kızını evlatlık vermiş. böyle bir plan. nerden baksan tutmaz ama işte izletiyorlar mecburen.

.iyi güzel diyorsun ama mahkemede salaklıklar bitmiyor ki. dünyanın en kötü mahkeme sahneleri herhalde. komiklik olsun diye yapılan var, yapılmayan var. cidden malca hareket ediyorlar.

.avukat karının son konuşması da malcaydı. neyse ki juri suçsuz buldu diye hakim suçsuz bulmadı. savcı iddanameyi çekti. baktığın zaman o da gizli kalmış olsa bile kızı olduğu ortaya çıktı. babasının davasına bakamaması gerek. o da saçma yani.

.üstelik hakim gizli tanık olarak kendisinin kimliğini nasıl bilmez? onu da anlamak zor. herkes öğrendi, bir onlar öğrenemedi herhalde. gereksizlikte zirvelere çıktılar.

.yetmedi suha karı kolye bakıyor, aman da çok pahalıymış. şu kadar sosis yerim dedi diye iki saat bunlar uğraştı. kolyeyi para bayıldı aldı. sonra kapkaçcı çantayı aldı. onu geri aldı, karıya ulaştı derken mektupları görmüş gitti zannettiler. halbuki karıyı katil abimiz kaçırdı.

.zaten bunca zaman niye bekledi ki? adliyeden nasıl kaçırmış? devamlı kıçlarının dibinde koruma vardı. bu iş nasıl olmuş abi? zaten o koruma olayı da çok abartıydı. yetmedi bir de bu halde kaçırabildiler. 

.ne diyeyim bilmiyorum işte. suha salağı da hani koruyacaktı? kızın annesini de koruyamadı. hadi ona odaklanmamıştı bile, sadece şüphe ediyordu. kızı nasıl koruyamadı? ne anladık o zaman koruyacağım sözünden? baya saçma oldu yani.

--- spoiler ---