23 Nisan 2019

game of thrones s08e02:

A Knight of the Seven Kingdoms

--- spoiler ---

.sanki yirmi bölüm varmış gibi savaştan önceki son gecenin tüm karakterlere etkisini incelemişler. ulan dört bölüm sonra dizi bitecek, adamların muhabbetlerine gel. bir kere bu ölü kralı, ak gezen midir nedir? o ne istiyor insanlardan? ölülerin yaşayanlardan istediği nedir? unutulmak muhabbeti güzeldi ama neden? bunu temellendirmediler. sadece herkesi öldürmek istiyor diyorlar.

.mal cersei asker falan göndermemiş. jamie kendi başına gelmiş. bölüm başlangıcında danny ve ekibi karşısında ecel teri döküyordu. sarışın dev karı ona kefil olarak kellesini kurtardı. jon ile danny göz göze gelemedi. mevzu taht mevzu hocam, karışık işler işte.

.sansa ile aralarındaki soğukluk da mühimdi. sansa kuzey artık kimseye boyun eğmeyecek dedi, o muhabbet de yarım kaldı. bu dizi bittikten sonra ne kuzeye ne oldu öğrenebileceğiz, ne demir tahta kim oturdu onu öğrenebileceğiz gibi geliyor bana, kitaplarına tükürdüklerim devamlı kitapta kalacak muhabbetler sanki.

.jon son sahnede danny'e mevzuyu açıkladı. meğer durun siz kardeşsiniz değil, yeğensiniz gibi bir şey olacakmış. danny'nin abisinin çocuğu gibi bir şeymiş. artık mühim de değil zaten, tahtın gerçek varisi jon olunca işlerin rengi değişecek gibi duruyor. jon tamam ama ben taht maht istemiyorum diyebilir. arkadaşların ve yakınların seni varis ilan ediyor da dediler. bu yani.

.bran kilit rolde, ak gezen abimiz kendisin istiyormuş. bran insanlığın hafızası olduğundan onu silmek istiyormuş. esas kötünün amacı da çok temelsiz işte. canlılar ile sorunu neymiş? niye böyle ölü, soğuk olmuş. nedir bunlar? belli değil ama bran yem olarak kullanılacak, onu demiradalılar koruyacak. theon salağı nasıl koruyacak ki? sansa ona pek iyi davranıyor ama ortak kötüye karşı, birlikte mücadele ettikleri için idi. esasında theon ortalığı katıp karıştırdıydı.

.arya meselesi de çok malca geldi, ulan kaç yaşında kız bu. nasıl yaptınız bu işi? gerçek vücutlar gibi durmuyor bir taraftan, diğer taraftan çok da anlamsız. savaş gelebilir, ölmeden önce sevişmek istiyorum nedir? bir de bin yüzlü tanrı mıydı neydi kendisi? artist artist dolaşırken kendini baştan beri kesip durduğu demirci oğlanının kollarında buldu.

.şömine başı muhabbetleri gereksiz buldum, şarkı güzeldi. sanırım onu da ilk kitaptan bulup bestelendirmişler. sarışın karının şövalye olması da çok mühim bir şey değildi, yarın hepsi ölecek işte neyin derdindesiniz ki?

.yabani abimizin durumları hep komik geliyor bana, onun hikayesinde de dev öldürüp, karısı ile yatıp, çocuğu gibi emzirilmiş, ondan böyle güçlü olmuş. yersen artık böyle bir şey uydurdular, devamlı bir ensestimsi işler var. geçmiş hep böyle herhalde.

--- spoiler ---