12 Mart 2019

alhambeura goongjeonui chooeok s01e04:

Episode #1.4

--- spoiler ---

.fiziksel teması yasaklayan oyun, oyun karakteri ile oyuncuyu öldürmeye çalışıyor. onu merdivenden aşağı atıyor. olacak iş değil. en başta eleman da yarattığı oyundan mı kaçıyordu yoksa? ölen oyuncular, oyuncu karakteri mi oluyor? mevzu nedir?

.tabii gerçekte nasıl bir değişiklik yaratabiliyor? ölen adamın tüm kanı çekilmiş gibi diyor. görünürde yara yok diyor ama bu çok ilginç diyor. böyle diyerek diziyi gömüyorlar farkında değiller. bu kadar tatlı bir hikaye yap, sonra dön salak saçma gerçekliği şaşırt. hem o kadar kat düşsün de ölmesin.

.fazla zorladılar, adam şak diye geldi. kadını gitar atölyesinden aldı götürdü. neymiş efendim çevirmen olarak kullanacakmış. eski karısının dramının ortasına sokup, sonra sakın evlenme dedi. bu nasıl romantizm lan? oralara gelecekse buradan gelecek diye yol döşüyor gibiler.

.sonra hastaneye gitti, ölüm sebebini falan öğrenecekti. konsolosluktan gelmişler, durumu biraz izah etti. sonra öldüğü parka gitti, orada adamın oyuna kopyalandığını gördü. ölümden kalkıp tekrar tekrar öldürecek mi? hadi ilkinde oyuncu karakterini öldürdü, ikinci geliş neydi? neden bu kadar saçmaladılar? üzdüler vallahi billahi.

.hiç bu kadar saçmalamalarına gerek yoktu. gayet tatlı gidiyordu. karakterler için yine izlenir ama böyle giderse yandık.

.bir de ölen adamın babası da geliyor. o da bunu seviyormuş. diğer elemanla araları bozukmuş. en son kavgalı ayrılmışlar. çocuk gelecek diye kendini iyice içkiye verdi falan diyor. ölüm sebebini nasıl ortaya çıkaramazlar şimdiye kadar?

.kız telefonunu çekinmeden adama veriyor. adam bu kadar güvenme bana, ben düzgün biri değilim de diyor. sonra gizli iş diye odadan çıkartıyor. bu oyunu oğlan, şu gördüğümüz oda ve bilgisayar ile nasıl tasarlamış olabilir? bunu da iyice açıklayamayacak gibi geliyorlar bana. bu kadar keyifli bir dizinin tepetaklak gidişi insanı üzüyor. acıklı bir hikaye olacak böyle.

.yine de komiklikleri var. büyükanne tipinin sarılması, paraları kontrol etmesi, heyecanı falan komikti. elemanı arkadaşı ile çekiştirirken ya da telefonda elemanı araştırırken şak diye düşüp görmesi tam romantik komedi oldu.

--- spoiler ---