21 Şubat 2019

project blue book s01e05:

Foo Fighters

--- spoiler ---

.normal gidişatın dışına çıkmaya çalıştılar ama pek olmadı. normalde her bölüme bir olay şeklinde ilerliyorlardı. masum köylüler uzaylı görüyor, bunlar gidip mantıklı açıklamasını yapıyordu.

.şimdi ilk bölümdeki pilot benzeri pilotları bulup, onlara açıklama getirdiler ama açıklamalarına kendileri bile inanmadı. bir kere zaten devlet üzerinde deney yapmış. bunu niye yapmış? söylemediler bile. ışıklar karşıki dağdaki kamyonlarmış, dedi ve gittiler. 

.sonra ilk bölümlerde siyah şapkalıları gördüydü. o mekana gidelim dedi. ne alakaysa zaten takip edemiyoruz. iyi güzel gittiler ama içersi haliyle boşaltılmış. zaten lunaparkta ne alaka değil mi?

.kafayı yiyen pilot da oradaydı, mekanı yakmaya gelmiş. normal konuşuyordu. salak doktor devamlı gördüğü şekli elemana gösterdi, tuttu kendisini yaktı. onu da özel olarak kafalarını yaktıklarında yapmışlar. tamamen psikolojik deney bile olabilir. adamlar bir şey açıklamak yerine böyle takılıyorlar.

.geçen bölümde zaten karısına saldırmıştı, generaller gelip ziyaret etti. gizli tutulması konusunda uyardılar. komşular merak etti iyi güzel hepsi de esas rus ajanına gitti mesele. karıyı korumak için görevini tehlikeye attı. başındaki adam da bunun suratına çaktı bir tane.

.gözündeki morluğu ertesi günkü görüşme için kullandı. kocası artık kocası değilmiş de arada gelip gidiyormuş. gözlüğü yavaştan çıkartırken bunları söylüyor. gündüz içki içmek için bahanesi oluyor ve tabii kahramanlık madalyalarını ellerken hikayelerini dinlemek istiyor. ne lan bu?

.bu elemanla takılabilir, üniversitede karılara yazılıyordu. şimdi davası ile ilişkili diye uzak durabilir ama sonunda buna bağlayabilirler. gereksiz olur ya dizide aşk azaldı diye bunu yapacaklar herhalde.

.radyodan sinyal meselesini de çok anlamadım. pilotlar mı vermiş sinyalleri? sonra şak diye adama gittiler, adam bunları kurşun manyağı yaptı, döndüler sonra arkadaşça davrandılar. bu kısımlarda içimden uyudum sanırım. bir şey anlamadım.

--- spoiler ---