16 Kasım 2018

the walking dead s09e06:

Who Are You Now?

--- spoiler ---

.bunlar rick'i bu şekilde mi diziden çıkarttı? ölmediği belli aslında, gelecek hikayesine gittiler, içinde rick yok. ölü muamelesi yapıyorlar. o taraftan hikaye anlatımı da yok. sezon bilgilerine bakıyoruz, rick'in oynadığı son bölüm bir önceki bölüm. ne ki şimdi bu? biraz saçma olmadı mı?

.judith salağını çok mu aramışlar? resmen carl'ın küçüklüğü gibi. daha minik hali ama silah kullanıyor, çok iyi bir insan. geçen bölümden insanları kurtarmıştı, şimdi kurallara aykırı olmasına rağmen onları alıp mekanlarına getirdi. çok saçma görünüyor tipi.

.negan ile konuşması da çok aptalca geldi, neden konuşmasına müsaade ediyorlar? kötü insan olduğunu bildiğini söylüyor. matematik iyi ve kötü ayırt etmiyor diyor. bir bakıma güzel söz ama küçük kızdan çıkmadığı belli. niye zorlamışlar ki?

.yeni gelen insanlara muamele de çok saçma oldu. hapse girmiş de şuymuş buymuş. ulan siz kime güvendiniz? hem kaç kişiyi öldürdün? kaç zombi öldürdün sorusu vardı? konsey ayrı saçma olmuş zaten, her işleri bu kadar mı saçma olur?

.radyo sinyali güçlendirmek için eugene ve rosita yollara düşüyor. başlarına haller geliyor. o yarım kaldı ama radyo sinyali ile rick'e ulaşmayacaklarsa dertleri ne olacak anlamadım. yetmezmiş gibi bir de peder malı ile rosita malı sevgili olmuş. şaka mısınız lan siz?

.eugene'nin savaşçı hali komik olmuş. saçlar da komik olmuş. iyi güzel savaşçı bu derken yine dizini incitti, az daha ölecekler. geride bırakılmak istedi. devam ederlerken çamurda saklandılar. sonra zombilerden sesler duygular. bu ne şimdi? zombilerin aklı mı varmış? sesleri mi öyle duydular. bunca zamanlık zombi hikayesinin anasını ağlatırlar. o söylenen sözler de hiç olmadı. durduk yere akıllandıklarını mı iddia edecekler. nereye gidecek bu zombi hikayesi, adamlar akılsız zombiden sıkılmış. o belli oldu.

.carol ve henry olayı da inanılmaz saçmaydı. hepsi yaşlanmış, carol saçları uzatmış. henry büyümüş, mekanda işler yapıyor ama ayrılmak istemiş de kral izin vermemişmiş neymiş. neyse yollara düşüyorlar, sığınağın uyumsuz tipleri henry'i yardım çığlığı ile kandırıyor. ikisini yakalıyorlar, carol yüzüğünün alınmasına dahi ses etmiyor. henry biraz bir şeyler yapmaya çalışıyor. sonra gece uykularında benzin döküp yakıyor. böyle bir sıkıntılı insan olmuş bunlar. rick sonrası dünya böyle olmuş.

.daryl de kendi başına balık gölden, hayatta kalma savaşçısı olarak takılmaya devam etmiş. henry'yi niye yanına getirdi? neydi ki muhabbet şimdi?

--- spoiler ---