11 Kasım 2018

castlevania s02e02:

Old Homes

--- spoiler ---

.bu sezon bölüm sayılarını ikiye katlayıp, dialogları da ikiye katlayalım demişler sanki. devamlı birebir konuşmalar ile geçiyor gibi. arada bir aksiyon oldu ama çok cılız bir aksiyon. aksiyon çizgi filmiydi güya.

.dracula devamlı bir depresyonda, karısı için bu böyle oldu ama üzerinden zaman geçti, savaşı da yönetmiyor. iki tane insana bıraktı onlar da doğru düzgün yönetemiyor. ilk saldırı iyiye gitmedi, şimdi bir tane karı geldi hepsinin ipini pazara çıkardı. kim yönetecek bu savaşı?

.zenci bir tip, kendini kırbaçlıyor. efendisine seni seviyorum demiş de ne sevgisi bu? onu anlamadım. hep hristiyan efendisi nasıl oluyor? niye kırbaçlıyor, sevgisizliği anlatmak için çok abartı bir yol olmuş. dracula dünyayı temizleyecek diyor, buna inanıyor.

.bizim üçlü aksiyonda gayet iyiler. biri alevli kılınçli, biri kırbaçlı, diğeri de büyülü, hepsi birlikte yaratıkları iki saniyede halletti ama toplamda görevleri ne? kim kimi kurtarıyor? kim kime saldırıyor? orasını anlamıyoruz. dünyayı yok edecek muhabbeti var. bunu enfellemek için de bir şeyler yapacaklardır.

.bilim ile dünyayı güzelleştirmek yerine karısının intikamına geçen bir hikaye, hala bunu söylüyorlar. oğlu babası delirdi diye onu durdurmak istiyor. ötesi yok, az biraz otursalar konuşsalar olmuyor mu? nerde kaldı bilim? nerde kaldı insan?

--- spoiler ---