7 Eylül 2018

cobra kai s01e03:

Esqueleto

--- spoiler ---

.bu kadar ergen karakter ve ergen işi işler olmasa daha iyi olacakmış. esası ergen filmi diye böyle yapmak zorunda değillerdi ki? filmin zamanı ergen olanlar büyüdü maalesef. yine de biraz daha iyi geldi, izlenir yani.

.esas oğlan yine dayak yedi, kaçıncı seferde öğrenecek bu dayak yememesini anlamadım. tekmeyi falan da öğrendi güya ama sensei'nin biraz öğretmesi sınırlı gibi. tabii resmen elemanı şekillendiriyor. babası yok bunu baba gibi mi görüyor nedir? gun's and roses falan dinletti. müzikle başlar her şey.

.kendi halinde güzel çalışıyor, şu karate öğrenme filmleri hep bir tatlı oluyor ama o esansı da sınırlı. daha iyisini yapabilirlermiş ama yapmamışlar. diğer zengin ergen karışımı tipler karın ağrısı gibi. filmin esas kazanan karakteri resmen kaybetmiş.

.vakti zamanında kötü adam olan tip, şimdi zengin tiplerle takılan kızı ve ezilen oğlanın hocasını kovan bir insan evladına dönüşmüş. haklı ile haksız zaman içinde böyle yer değiştirir mi demek istemişler? kafaları karışmış. fikir savaşı yapsalar güzel olacak, merhamet yok meselesinden nereye çıkacaklar orasını göreceğiz. adam fazla gerçekçi, kendi sensei iğrenç bir insan evladıydı. kendisi daha iyi bir insan gibi ama yine de göreceğiz.

--- spoiler ---