11 Ağustos 2018

the 100 s05e13:

Damocles: Part 2

--- spoiler ---

.bir ara bu dizi el değiştirdiydi. yeni dikkatimi çekti netflix, belki sonraki sezona buradan başlatmak için yapmışlardır. iki yıldızlı bir güneş sistemine gidip gözyaşı dökmeleri güzeldi ama dünyanın anasını ağlattıklarını unutuyorlar. bunlar evrene zarar. jasper malı o konuda haklıydı. elemanın kendine yaptığı ancak böyle yankı buluyor işte. bu bile bir şey tabii.

.her şey iyi güzel ama birader yukardan gelen bombayı neden füzeyle vurmayı düşünmediler. en azından rotasını falan saptırabilirlerdi. dünyadan umudu kesince adamları başka gezegene taşıyalım diye dünyayı yok ettiler resmen, yediler bitirdiler yok ettiler dünyayı. gereksiz yere yaptılar ama bu sefer gittiler başka dünya buldular. gidip onu yok edeceklerse vay halimize. başımıza uzaylı getirecekler mi? en büyük soru bu herhalde. belki dünyadan gelmiş tipler olur da onlar kolonileştirmişlerdir, bunlarla tekrar savaşa falan girerler. böyle bir hikaye olabilir. ilk kitabın sonuymuş bu. beş sezon sayısız savaş.

.bir taraftan iyi güzel ama son saniyede yetişme olayı hiç olmuyor. orasını yapmasalar iyidi. bizim esas kötü baktı kaybediyor verdi bombayı. benim olmayacaksa kimsenin olmasın dedi. bu da ayrı bir mallık. sanki uzayda hayatta kalmasının garantisi var. monty olmasa ne halt edeceklerdi?

.monty'e övgülerle olmuş. eleman kendi hayatını adamış. sevdiği insanla birlikte uzayda tavşanlar gibi takılmış. bir tane velet yapmış, onu da kapsüle koymuş uyutmuş. talimatları vermiş. dünyayı izlemiş. yirmi beş yıldan sonra falan düzelmeyeceğini anlayıp başka çözümler düşünmüş. maden için gönderilen tipler esasında yaşam ihtimalli gezegenler meselesiymiş. çift yıldızlı bir tanesini bulmuşlar. çat diye karşılarına dünya gibi bir gezegen, ağlıyorlar hocam.

.neyse şaka gibi bir taraftan ama ilginç olabilir işte. gerisi komple hatalı. 125 yıl 500 kişiye yakın insanı uykuda tutacak enerjiyi nerden bulmuşlar? yerçekimsiz ortam, yapay yerçekimi ve tabii uykudan şak diye uyanmalarını söylemiyorum bile. elemanlar 125 yıl uyanmışlar ama bir gerinmiyorlar bile. olacak iş değil. pek o kısımları gerçekçi yapmak istememiş olabilirler ama yine de aşırı idi.

.monty'nin mirasını bu tip mi yaşatacak? adamlar nasıl bir tip buldularsa hakkaten iki tipin karması gibi. özel seçmişler, en sevdiği karakter de murphy imiş. madi hikayesi gibi, diğerlerinin hikayelerini hikaye içinde hikayeleştirip böyle yapıyorlar. sevimli bir olay aslında.

.her neyse geçti gitti bir sezonu daha. octavia'nın dönüşü biraz hızlı oldu. madi'ye hemen biat etti, o çok abartıydı. abisi falan pek affetmedi. o da çok gergindi. clarke ile aralarında bir şeyler var gibi yapıp, geri çekiliyorlar. herkesin kendi sevdiceği var falan. bunları hep kullanacak gibiler. daha uzar gider bu dizi. ömrümüz yetmez bunların savaşlarına ama izletiyorlar.

--- spoiler ---