23 Ağustos 2018

fear the walking dead s04e09:

People Like Us

--- spoiler ---

.morgan karakterinin de anasını ağlattılar. adam şimdi geri dönmek istiyorum diyor. rick haklı diye ona söylemek istiyormuş. çok uzak bir yermiş. bırakmış gelmiş, o kadar badire atlatmış, şimdi geri dönmek istiyor. nasıl olsa böyle olcaktı. karşısına birileri çıkacaktı, onlara bağlanacak ve olaylar gelişecekti. bunun için haklı olduğunu anlatmak istiyor da mal adam zaten walkin dead'den niye kalktın geldin ki? onların hikayesi daha zorluydu. bunların yaşadıkları karikatür gibi kalıyor. şimdi bir şato bulmuşlar orada kafaları çekiyorlar, var mı böyle lüks?

.morgan hayatın gerçeklerini bu mallarla anladı ya o da mallık oldu. ziyadesiyle oldu hem de, şimdi alicia ile fikir alışverişi yapıyorlar. madem öyle kal diyor. belki kalacak, o da mümkün ama gideyim dedikten sonra zaten yine hepsi boş.

.koca bölüm gitme kalma dialogları ile doldurdular. fırtına görüntüsü ile başladı, fırtına görüntüsü ile bitti. çok da mühim yani. düşman bitti hava şartları mı başladı? anaları öldü şimdi böyle mi oldu?

.daha çok bölüm var, ne halt edeceklerini kendileri de bilmiyor gibi. hepsi birlikte walking dead evrenine geçelim derlerse iyice mallık olacak. walking dead dizisini de mahvedecekler. belki yol macerası şeklinde yaparlar, başka yere bağlarlar ama yine de gittiği yer hiç ümit vaddetmiyor.

.silahşör abimiz, karı ve nick'in katili çocukla birlikte kulübesine gitmek istiyor. adı june'a sabitlenmiş olan hemşire de ben laura değilim, o laurayı sevmişti diye kameralı karıya dert yanıyor.

.nehirden zombi geliyor ama bunlar başka sorun arıyor, derken fırtınayı fark ediyorlar ama iş işten geçmiş oluyor. bunlar fırtına ortasında kalıyor. silahşör ve victor salağı da çocuğu mu ne arıyor. artık ne yapıyorlar bilmiyorum.

.velet şato gibi evlerine geliyor, nick'in verdiği kitabı koyuyor. nick'in yavuklusu çocuğu kovuyor, sonra durumu anlayıp peşinden koşuyor. hepsi fırtınada kalıp geberse çok iyi olacak.

.bölümün gergin konusu da alicia'nın annesi gibi insanlara yardım etme arzusuydu. zombilerin üzerine not yapıştıran birini kurtarmaya çalışıyor. adamın teki sıkışmış kalmış, zombiler notlu, bunlar morganla falan buluyor ama ölmüş gitmiş. bakmasalar belki olmazdı ama bu kadar büyütmeleri saçmaydı. fırtına öncesi de salak salak ayrıldılar. o kadar bölge içinde bu kadar az insan, kapılarını da kitlemiyorlar. dertleri yok tasaları yok. saçma sapan işler peşindeler.

--- spoiler ---