14 Temmuz 2018

the 100 s05e09:

Sic Semper Tyrannis

--- spoiler ---

.bunların dertleri de o kadar karmaşık, o kadar içiçe geçmiş ki bitmesinin ihtimali yok. bir avuç insanın yarattığı dram ve şiddeti çok abartıyorlar. neyi paylaşamıyorsunuz lan? nüfus bile kalmadı. yeni yerleşim açmak için adam kalmadı, nasıl bir mallık, hala nasıl kıtır kıtır birbirlerini kesiyorlar anlamıyorum.

.madi denen minik veledi kumandan yaptılar, o son sahne iyidi. elemana şeceresini okudu, saniyesinde biat etti. clarke anlından vurup bir figuranı daha harcamasa iyidi ama hepsi octavia'dan kaçış meselesiydi.

.octavia da komada kalmadı, bir bölüm bile çıkarmadılar kendini. indra ve kardeşini paketledi. alev tutan karıyı da aynı şekilde vatan haini ilan etti. çukura götürüp hepsini hesaplaştıracak herhalde. birbirlerini kesmeleri kötü olur. hepsi de esas karakter sayılır.

.clarke'ın diğerlerini kurtarmak için madi'den vazgeçmemesi garip. nerdeyse annesi gibi takılıyor ortalıkta, octavia ile güya bir anlaşma yapmış ama az daha elinde patlayacaktı.

.sonuçta savaş octavia'nın dediği şekilde olması isabet olacak. diğer tarafta anlaşma yaptıkları diyoza denen karını harcamak üzereler. onu da murphy salağı yaptı denebilir. eleman ekibi oradan kaçırmak için kargaşa yaratmak istedi. zaten esas kötülere tedaviyi sizden saklıyor demişti. iki grupbir araya geldince de ilk taşı o attı, savaş başladı. bir sürü insan öldü. benim ustalık eserim bu diyor. nasıl bir manyak olduğu buradan anlaşılabilir.

.doktor anne geride kaldı, diğerleri kurtuldu. onu geri almak için artık bir sürü adam ölecek. çok da gerekli bir karı değil ama dünyanın sonuna gelince doktorlar çok işe yarıyor. zaten tedavi dediği de çok saçmaydı. nasıl bir yan etkisi olmuyor bilmiyorum ama insanları kurtaracak gibi görünüyor. 

.gay doktor muydu neydi o? o da arada öldü. indra şak diye öldürdü hepsini. karı en iyi savaşçılar savaştan nefret eder diyor. octavia'ya bütün yükü sana yükledik, hata ettik diyor. sınırları çok zorladık, yeni dönemde böyle olmamalı diyor. hepsi iyi güzel ama karı bir türlü dinlemiyor. toprağı da kirletsinler, hepsi ölsün, bu dizi öyle bitsin.

--- spoiler ---