3 Temmuz 2018

preacher s03e02:

Sonsabitches

--- spoiler ---

.iyi güzel, herr starr abimizi hikayeden çıkarmamışlar. adam hindistanda katliam yapıyordu, sahneleri güzeldi. komik adam zaten, dialogları da iyi ama şimdilik çıkarmış gibi oldular. jesse büyük annesi ile kaldı gibi görünüyor. hepsi manyak tip zaten uğraş dur, bu sezon böyle geçmese bari.

.diğer taraftan mesih hikayesini bağlayacakları bir yer de yok gibi. ruhundan verdiği parça ile genesis gücü çalışmıyor. eksik parçayı almak için güzel bir plan yapmıştı ama tulip güvenmediği için kaybettiler. çok yaklaşmışlardı ama olmadı.

.cass kendi çapında komik, bölümde özelde de komik oldu. jesse ile sorunları var, tulip hala söylediğini bilmiyor. yoksa biz mi yanlış anladık, öylesine mi denmişti neydi mevzu? buna da gelecekler ama büyük anne rahat bırakmıyor, kelimenin tam anlamı ile sık boğaz ediyor.

.tabii onu tam güzel bağlayamıyorlar, başka adam yok mu? ruh emiyormuş da ruh getirmesi için torununu kullanıyor. bir sürü eleman var, getirsinler insan halletsinler işte. müşteri gibi gelmeleri anlaşma yapmaları mı gerekiyor? nasıl bir tip ki bu böyle? 

.geçmişten bir hikaye, okulda bir öğretmen reşit olmayan kızla takılmış. adamı bıraksın diye büyük annesinden büyü yaptırıyor. sonra parayı ödeyemediği için ruhunu yiyor. diğerleri de çok yaşlanmamış aslında. en azından özel güçlü tip pek yaşlanmamış.

.tulip ayağa kalktıktan sonra atış talimi yapıyordu, o sahne de kendi çapında komik. önce güçlü eleman ile ayak üstü sohbet, sonra çalılıklarda insan olduğunu görmesi ve kavga sahneleri. derken tulip'i öldüren kadını bulmaları ve dayak, sonra jesse'nin gelişi ve planlar da planlar.

.adammlar kıyma makinasına götürüp geberteceklerdi de olmadı. iğrençlikler içinde insanlar, böyle bir yerden gelmiş iyi bir insan gibi gösteriyorlar. tulip ile cass arasında bu muhabbet dönerken cass işkence odasını paspaslıyor. işler eskisine mi dönecek? büyük anneden nasıl kurtulacaklar? bunlar belli değil. herr starr beklemeye aldı. biraz bu çukurda yuvarlansın dedi. tipin konuşmalarının hepsi çok iyidi zaten. az ve öz güzel yaklaştı olaylara, kendisi mesih olayından devam etmek istiyor. genesis gibi bir gücü niye versin onu da anlamıyorum ama işler karıştı böyle.

--- spoiler ---