5 Haziran 2018

the expanse s03e08:

It Reaches Out

--- spoiler ---

.şu halka istasyonu dedikleri naneyi en başta gösterdikleri şekilde uzaylı kardeşler yapmış. nedense bir önceki bölümde bunu karıştırttılar. adamlar şu kadar bilgiyi bile net veremiyor. diğer tipler sarışın kadın falan işte, bu istasyonu incelemeye giden ekipmiş.

.şimdi bunları bombalayan tipler var, bu tipler holden salağını kullanmak istemişler. yayın onlar gemisinden yapılıyor, adamın suratı saldırıyı üstleniyor. kuşaklılar ile aralarını bozmaya çalışıyorlar. bu ağlayan kadın ne yapmak istiyor?

.bölüm sonuna kadar bir şey de olduğu yok, son saniyelerde holden iyice kafaları yiyor ve halkanın içine giriyorlar. hızını mı ayarlıyorlar peki nasıl giriyorlar? füze yanlarında duruyor, kara delik olay ufku muamelesi yapıyorlar. enterasan yani.

.işte bu kadar güzel bir mevzuyu bu kadar karman çorman bir keyif alınmayacak şekilde çekmek de emek ister herhalde. mal mal muhabbetler, iki saat ıkınmalar sıkılmalar, aralarında kuşakça konuşmalar, hiç çekilmiyor.

.holden şu bir önceki bölümde gereksiz bir elemanın kız arkadaşını etkilemek için halkanın ortasından geçme denemesinde amele sümüğüne dönmüş hali vardı ya da, işte tam o zaman dedektifi görmeye başlamış. bunun oraya çarpması oradan mesajın iletilmesine mi sebep olmuş?

.sonuçta venüsten çıkmıştı, bir mesajı olması gerek, uzaylılara bir solucan deliği açıyor. diğerleri gelecek muhabbeti yapıyorlar ama öyle uzaylı bir ırk ile karşılaşırsak çok saçma olur, bütün insanlık birleşir falan, dizinin temel felsefesine aykırı olur. belki mevzuyu böyle taşımak istiyorlar bilmiyorum ama uzaylı ırkları çok yapıldı, onun yerine başka bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.

.mürettebatı belgesel çeken ekip de ayrı bir karın ağrısı. gemi ile oynadıkları belli. bunu yapan bu tiplerden biri olacak işte. nasıl ortaya çıkmaz? gemiyi doğru düzgün kontrol altına tutamıyorlar. sonunda gemiye bulaşmış protomolekülü falan da gösterdiler. hepsini bir yere bağlayacaklar da ölme eşeğim ölme.

.tabii mevzular olurken bizim akıllıların belgesel ekibinden şüphe etmesi gerekirdi. bir de oynak parmak hareketli gay bir insan getirmişler, niye böyle yapması?

--- spoiler ---