4 Mayıs 2018

the expanse s03e04:

Reload

--- spoiler ---

.yine ne oldu şimdi demekten geri duramıyorum, lan adamlar bir şeyler diyor. anlaşılmadığı zaman mı iyi oluyor? şimdi çılgın ve ahlaksız doktor çocuk üzerinde deney yapmaya devam ediyordu. zengin adam tamam iyi yapmışsın, bu protomolekülü anlamak için bir yol dedi. ne oldu çocuk sevgisi? hem çocuk elcağızları ile insanı parçalamış, yapboz gibi atmış ortaya, nedir yani? arada bir uzaylı gibi konuşuyor. arada insan gibi. kırma bir tür olup üzerinde araştırma yapmak için mi? bunlar en başta asker olarak üretilmiyorlar mıydı? nedir şimdi olanlar?

.diğer tarafta marslı enkazından silah bulmaya geldiler. holden ve mal ekibi, içlerinde marslı tipler bm sekreteri falan var. nasıl bir gemi bu diyorlar ya haklılar. nasıl bir gemi lan bu?

.avasarala elindeki mesajı iletmek için bir ona bir buna başvuruyor, en sonunda ilettiler. yerlerini açık etmeden iletmenin bin tane yolu olmalı, boş yere uzattılar. ilettikleri kişi de güya başkanın baş danışmanı, konuşmasını hazırlayan kişi. bir faydası olacak mı göreceğiz?

.konuşmasının giriş kısmını kadının yazdığı, kalan kısmını da esas kötü tipin düşünceleri ile devam ettirmişler. uzaylı tehdidinde insan olmayı hatırlamalıyız, marslılar böyle yapmıyor. tek millet, tek vatan falan dediler. yemin ediyorum böyle yani. uzay çağına da gelsek fark etmiyor demek. salak saçma işler işte.

.marslılarla savaşa devam mı edecekler? savaş böyle başladı da böyle pat diye bitmez herhalde. esas konuları venüs'ün olayı idi. daha venüsü göstermediler bile. şaka gibiler bu anlamda.

.küçük kızı çok gösterdikleri için io'ya gidip orada bir sürü olay yaratacaklar. üssü tahliye ediyorlardı. çocukları da taşıyacaklardı ama son gelişmeler eşliğinde bu olmayacak gibi. daha bir saçma yani.

.kuşaklı salakların bir gemiyi ele geçirip kurtardıklarını gördük ama sanki boşa bu kadar efekt yapıyoruz, ne yaptığımızı anlatmasak da olur dediler. yazdıkları yerleri de ezbere bilmemizi istiyorlar, anlamıyorum ne halt ettilerse ama kuşaklılara koyayım. zaten dizinin siyasi hikayesi komple çöp, geriye de pek bir şeyleri yok zaten.

--- spoiler ---