21 Nisan 2018

The Originals s04e11:

A Spirit Here That Won't Be Broken

--- spoiler ---

.altyazı mı gelmiyordu ne olduydu, unutmuş gitmişiz koskoca kökenleri. son dönem diziler yanında şaka gibi kalıyorlar. iki insan konuşuyor, üzerine müzik basmışlar. arada bir iki efekt, vampirler, büyüler falan derken böyle bir diziymiş. fantastik ögeler yerine dialog zaten yaptıkları bir şeydi de bu kadar mıydı bilmiyorum.

.hele hele olayların ortasında en güçlü iki tipin bir büyü çemberinde takılıp muhabbet etmeleri de çok salakçaydı. diğerleri ölüyor kalıyor ama muhabbet aynı.

.kol denen mal oğlu mal yine ailesini sattı, yeğeninin hayatını riske attı. babası klaus olacak hiddetli (sözde) insan onu bu sefer affetti. hep bir muhabbet, bir şeyler. kızın başına gelenleri bilmiyorlar belki ondan böyle kaldı ama yine de olayları küçük kıza getirmemeleri gerekiyordu.

.en başta davina denen mal karı buna karşı çıkmalıydı. ölü ölü kalmıyor arkadaş. elijah öldükten sonra hollow geldiydi, kendisiyle birlikte davina'yı da getirmiş. böylece kol'un mallığından yararlanıp nihai planı devreye sokmuş. en azından böyle anlattılar.

.bu hollow karısını çabuk harcadılar, kendisi bedende kalmıyor zaten. fazla kolay olmasından anlamaları gerekiyordu. küçük kızın içine kaçmış. gözler parıldadı. bu sezon bu hadiseyi bitirirler mi bilmiyorum. beşinci sezonu görünce dizi aklıma geldi. bir kaç bölüm kalmış.

.hayley denen eski kocasını andı, bir ara hollow hepsinin aklıyla oynadı. adam gerçek değilse niye gitti onunla konuştu? bir de elijah'a bir sürü laf falan filan. salak saçma aşk üçgenine çevirdiler iyice.

.zaten marcel ve rebekah olayı daha bir saçma. onları da sırf konuşsunlar diye işe yaramaz halde beklettiler, sonra öpücük versinler diye uzattılar. ne olacak şimdi? gereksiz bir yerdeler. dizinin romantizmi çok ağır ama ile önce gelir arkadaş. sloganları bu.

.günün sonunda elijah gaflet uykusundan uyandı. freya yine yoğun büyülü çalışmalar, gerginlikler ve lezbiyen sevgilisine kaygılarla günü bitirdi. başları bunlardan hiç kurtulmayacak, allah kolaylık versin.

--- spoiler ---