7 Nisan 2018

supernatural s13e17:

The Thing

--- spoiler ---

.sonunda genel hikayesini hatırladılar, biraz olaylar oldu. bölümün konusunda adamlar utanmadan yine dünyaları yıkacak bir tanrıyı saldılar, yahu kardeş sen harflerin adamının sığınağındasın, kadının teki de olsa zincirlendiyse vardır bir hikmeti diye dursana. onun yerine hemen olaylara dalıyorlar, neyse ki dünyaları yıkma fikrinden biraz sıkılmışlar. bu sefer hayırlara vesile oldu. ayrı kalan yaratıklar bir oldu, dünya kurtuldu. mevzu halloldu.

.süleymanın kolyesi midir nedir? onu ararken buralara düştülerdi, yine seksen bölüm toparlayamazlar derken şak diye boyut da açtılar oralar falan güzel oldu.

.ketch malı da amadeus'tan korkmuş, korunma falan istiyor. aklına tek güvenli yer bunların sığınağı gelmiş. gabriel'i alıp gelmiş. özü de elinde, bıçağı da bonus. hepsi tamam yani. sam geride kaldı, dean ve ketch birlikte geçitten geçtiler, esas olaylar sonraki bölüme kaldı. son hikayeyi bundan sonra azaltamazlarda, kalan bölümler güzel olacak diye umuyorum bu yüzden.

.figüranlar hayli salakçaydı. bir tane restorant içindekiler seçilmiş tipler, hele garson kadın ve garsona yanık oğlan falan şaka gibiydi. derken oğlan öldü, pek bir şey olmadı.

.gabriel meselesinde de neler olduydu insan hatırlamıyor. pek sağlam ayakkabı değildi, bunlara nanik yapıyordu. oyuncu bir tanrı da bunun tipine mi girmişti? yoksa bu o muydu? karman çorman bir şeyler var ama hatırlamıyorum. neyse mühimse hatırlatsınlar bir zahmet.

.amadeus salağının gabriel özü ile güçlenme fikriyatı aslında iyi. ketch'in üzerine bu kadar gitmesi pek saçma, adamın da orada gabrieli kaçırabilmesi çok salakça oldu. beş dakika önce adamı mahvetmişsin, başına birini diksene arkadaş? sindiririm falan zannetti ama olmadı. gabriel salağı da aşırı korkağın tekiymiş. ağzını falan dikmiş, mahvetmişler baş meleği ama hak etmişti mal.

--- spoiler ---