5 Nisan 2018

legion s02e01:

Chapter 9

--- spoiler ---

.adamların çektiği diziyi izlemek kafa yapıyor, saykodelik etkisi var. bir saatlik bölümü su gibi aktı, görüntüler müzikler falan harikaydı. geçen sezonu pek hatırlamıyorduk, haliyle neyi hatırlayacağız onu da bilmiyorum ya. bir hatırlatıcı çakmamışlar, onun yerine bu sezonun hikayesi geçen sezonun bitişindeki gizeme bağlanmış.

.faruk abimiz oliver abimizi alıp gittiydi, arkada david kaldıydı. küreye kaçmış mıydı? sanki kaçmamıştı ama öyle göstermişler, sonra bu elemanın peşine düşmüş. bir gece kulübünde karşılaşmışlar, müthiş bir dans gösterisi sergilemişler. dans ile dövüş teması hep yapıldı ama bu zirve olmuş. pek bir keyifliydi. iki müziği de çok güzel birbirine karıştırmışlar. adamlar uğraşmış, saygı duyduk.

.esas hikaye karışık, hala karışık. geçen sefer bir grup insan vardı. legion'lardı, olaylara el atıyorlardı. şimdi devision 3 ekibine dahil olmuşlar. başlarında kafasında sepet olan japon bir abimiz bıyıklı üç tane hatunla yönetiyor. hatunların kafası ortaklaşa yanmış, hızlıca açıkladılar ama tekrar anlatırlar herhalde. sesleri düzeltilmiş frekanslı çıkıyor.

.yeni örgüt üç kademeliymiş. üçüncü kademenin de içinde görev dağılımı varmış. önceki takımı buraya entegre etmişler. esas kötüsü nasıl iyi oldu? yaralı yüzlü nasıl bu mevzuya dahil oldu onu anlamadık.

.o yaralı yüzlü de başka bir ekipteydi, kötülerdi güya, yoksa öyle bir birleşme mi oldu? onu açıklayacaklarına hastalıktan ölü annesi ve dondurma yemesinden bahsettiler. hafızasını kaybedip gelenlere iyi gözle bakmıyorlarmış.

.bizim oğlan david'in bir yıllık hafızası yok. hepsinde dans etmemiştir herhalde. iki insan bir beden karakterimizden bilim insanı olan abimiz david'in güçlerini yükseltici bir küre yapmış. çilek aromalı suyun içinde sinyaller vererek olayları hatırlamasını sağladı. kısmen hatırladı ama kimseye söylemedi. sonra kürenin dışına ışınladı kendini, o günün gecesinde gördüğü rüya en acayip rüya idi herhalde.

.sevgilisi syd tek kollu olarak faruk'a yardım etmesini söyledi. anlatımı da karanlık mekanda ışık çizimleriyleydi. zamanın okundan bahsetti, gelecekten gelmeye yorduk bunu, sonra da mevzuyu anlattı. faruk beden arıyormuş, ona yardım et dedi. bunların içinde bulunduğu örgütün başı japon abimiz de eğer faruk bedeni bulursa durdurulamaz olur dedi, önce bunlar bulup yok etmeliymiş. şimdi faruk kötü ise niye syd bundan istedi? rehine falan mı?

.ayrıca dans gösterisindan sonra faruk bunun içine tekrar girmiş mi? uyuyan kadının başında dikelirken sanki kendisine bir haller olmuş gibiydi ama tekrar içine kaçmazlar, herhalde kadının haline üzüldü de öyle kaldı.

.kendisini gösteren bir pusula yapmışlar, artık kaybolmayacak ve artık sır yok dendi. bu kadar şeyi sır olarak saklamayacak da ne olacak acaba?

--- spoiler ---