20 Mart 2018

the walking dead s08e12:

The Key

--- spoiler ---

.adamlar olmayacak şekilde ilerletiyorlar, bundan da prim yapalım diyorlar. bir yere kadar iyi hoş ama nick elindeki negan'ı nasıl öldüremedi? öldürmezler diyordum, öldüremediler. olay yarattıkları ile kaldılar. lucille biraz yandı falan, bu kadar. en son hala elinde miydi? onu göremedik.

.çöpçüler kralı manyak karının elinde düştü. ne ara hengameyi gördü de koştu geldi. neden negan'ı rick'in elinden kurtardı. herkes kendi intikamı peşinde mi koşuyor? bıyıklının konuşmasının ortasına dalar, ipini çeker diyordum ama öyle olmadı.

.adamlar biraz negan liderlikten uzaklaşsın, diğerleri elinde maymun olsun istemiş. zaten adam birebir konuşmada iyi, bunu çoğaltacaklardır.

.bıyıklı mal ile dwight malı hilltop'u yok etmeye gidiyorlar. eleman kısa kısa konuşacağım diye salak saçma bir plana onay verdi. zaten çöpçüleri böyle öldürmüşlerdi. neyse ki negan sonunda mevzuyu öğrendi ama çok geç oldu. bıyıklıyı ne ara öldürecek, ne ara cezalandıracak bilemiyoruz. beklenen yola gitmesin diye canlarını çıkartıyorlar.

.aynı şekilde durduk yerde nerden geldikleri, nasıl bu halde oldukları belli olmayan üç tane insan çıktı geldi. sizinle ticaret yapmak istiyoruz diye hızır aleyselam gibi bir kadın ortaya çıktı. insanlık ölmedi, medeniyeti tekrar kuralım muhabbetleri yapıyorlar. bunların olayı ne? bunca zaman nasıl ayakta kalmışlar, ellerindeki yiyecekleri nasıl üretmişler, nasıl kimsenin radarına yakalanmadan bunu becermişler? sallıyorlar işte.

.maggie ilk anlaşma yapmayacaktı, sonra carl marl dediler anlaşma oldu. kör öldü ele gözlü oldu yeminle. mal bir oğlandı, şimdi bilge bir insan oldu. negan bile saygı ile anıyor, ne diyeyim bilemiyorum.

.rick'in kimseye haber vermeden negan'a dalması da çok saçmaydı. az daha uyaracaktı. iyi güzel dalsın ama öldüremüyorsun arkadaş. normalde zombilere bir sıkıyorlar şak diye indiriyorlar. negan önde koşuyor bu arkada şarjörü boşaltıyor, bir tanesi denk gelmiyor. sonra silahla tam karşısına geliyor, bu sefer de mermisi bitiyor. yani öldürmeyen allah öldürmüyor. kaç kattan aşağı düşüyor. yanar döner zombiler ortasında dövüşüyorlar yine ölmüyorlar. öldürmüyor bu allah. neyse ki rick'in muhabbetleri iyidi. kararlığını sevdik, sahneler iyidi. izlemesi hoştu ama boştu.

--- spoiler ---