11 Şubat 2018

supernatural s13e13:

Devil's Bargain

--- spoiler ---

.bu aralar dizileri sıradan takip edemiyor gibiyim. bu dizinin de bir bölümünü atlayarak izlemişim. luciferde olan olayın aynı bunda oldu. bir bölüm atlanıldığı fark bile edilmiyor çünkü muhtemelen önceki bölüm tek bölümlük bir hadise. castiel ile dövüşmelerden sonra biraz atlama var gibiydi ama kısa bir şey yapmışlardır diye kafaya takmamıştım.

.şimdi castiel bir yerde uyanıyor. lucifer melek özü arayışında aşk yayan meleği yakalayıp öldürüyor, özünü alıyor ama yetmiyor. hafiften insan oluyor ama bu kısım biraz saçma. ulan tam güçsüzken niye açlık hissetmedi? niye üşümedi. şimdi az biraz öz bulunca böyle oldu. neyse takılmıyoruz. dilencinin tekinden şifa dağıtan bir rahibeye, oradan da melek olan biri olduğunu fark ederek, öz bulmaya karıya gidiyor.

.kendisi düşük seviye bir memur melekmiş. tek tuşa basıyormuş. güçlü olmak istiyormuş. kanatları olmadığı için özgürleşmiş. böyle bir kafada biri. lucifer tam bunu öldürecekken özünden az az alıp iyileşmesine zaman tanıyarak daha fazla öz alacağını anlattı. bizim şapşal lucifer bunu nasıl bilemedi peki? o da biraz saçma oldu ama yine takılmadık.

.ikisi birlikte bölümün aksiyonunu atlatıp geçip cennetin başına geçtiler. lucifer'in her türlü dialogu komik, gitti meleklere önceden anlaşmazlığımız olabilir ama beni başa getirirseniz kanatlarınızı geri takarım dedi. nasıl becerecek bilmiyorum ama tek yol oğlundan geçiyor gibi. şimdilik burası belirsiz ama cehennemin lordunun gelip cennetin başına oturması da komik oldu, güzel oldu. gücünü falan da tamamlasın da görelim şöyle.

.baş melek çılgınlığı yaşanıyor, gabriel de ölmemiş. asmodeus onu tutsak etmiş. nasıl becermiş bu tip, nasıl bu kadar güçlenmiş. onu da açıklamadılar ama baş melek bıçağı ve bir baş melek ile lucifer'i öldürecekler mi diye kara kara düşünmeye başladık. crowley'den sonra gerekli bir karakter, öldürmemelerini umuyorum.

.bölümün saçma aksiyonu da bizim kardeşlerin lucifer'i öldürmeye gitmesi. düşük rütbeli meleğin bunları kandırması ve ketch salağı ile birlikte takılmaları idi. ketch iyi mi kötü mü? asmodeus'a çalıştığını falan da söyledi ama zaman gösterecek.

.bir de elçi şeytan tabletinden boyutlar arası geçişi halledecek. bir şey deyince böyle sallıyorlar işte. melek tabletinde yazıyordu ama şeytan tabletinde de büyüsü varmış. sezon sonuna kadar bunu tırmalattırırlar işte. 

--- spoiler ---