18 Şubat 2018

altered carbon s01e10:

The Killers

--- spoiler ---

.normal şartlarda bu kadar zengin adamı düz iki tane polis alıp götüremez. adam vicdan yapınca teslim olmuş gibi göstermişler ama pek olmaz öyle şeyler. her şey olabilirim ama katil olamam diyor. diğer taraftan kızları becererek öldürmesi gerçeği var. ha gerçek ölüm değilmiş de şuymuş buymuş. pek olmadı yani ama yine de hoş oldu.

.karısının olayını da birleştirdiler. zenci aile, sanalda kalan psikopat kız, sonra sentetik bedende kalmış, hepsi iyidi de birleştikleri yer kızın hamile kalmasıymış. karısı bunu kaldıramamış, çocuklar benim demiş. kızın çocuğunu düşürtmüş. sonra kafayı yedirtip ortaya atmış. bunda da kovacs'ın kardeşi yardımcı olmuş. iyiliğine karşı iyilik derken de hikayeyi buradan bağlamışlar. bir bakıma hoş diyebiliriz.

.kız kardeş olayı da pek olmadı ama yine de hoş diyebiliriz. o kadar dövüştüler, o kadar birbirlerini öldürdüler falan filan derken en son kovacs kız kardeşini öldürdü ama cesedini bırakmadı. esas sevdiği zenci karının zihni bir şeye yüklenmiş, onu da sadece kız kardeşi biliyormuş. son kozu buydu, onu da iyi oynadı ama kovacs bunu yemedi. kafayı yedi, yere çakıldı, yine de kurtuldu ama çift bedenli muhabbeti bm'ye kadar gitti.

.bm de zaten zenginlerden oluşan bir yapı falan olması lazım, oralara hiç girmediler. temel karakterlerin çevresinde kaldı olay. ölen kişiyi tekrar canlandırma yasası da çok saçma aslında, adam belleği de kırar. ne olacak ki? kırılmadığı durumlarda diyorlar herhalde. hepsi zengin adam içindi. kendini aşağı atan kızın belleğinden adamın katil olduğunu anlayacaklar lakin adam ilaçlıydım diyemez mi?

.bütün suç aslında kadının olması gerek, bu anlamda kovacs'ın bedenine teklifin bir anlamı olabilir. adamın pek bir günahı kalmıyor olması gerek ama diğer mevzuları toparlayarak atmışlar gibi oldu, yani yine pek olmadı ama hoşluk yaratsın diye yapmışlar hoş oldu.

.romantik hikayesini tamamlamadılar. kovacs ile ortega takılmışlardı. şimdi bedeni bırakıp ayrılmayı seçti. zenci karıyı seçti, bunu da sonraki sezona devam ettiririz demiş olmalılar.

.en çok poe'ya üzüldük. bir de teknisyen vardı. o da kendini heba etti yok yere ama poe kahraman gibi öldü. kızı gemiye yükledi. oradan sentetik bedene ve ona tecavüz etmeye çalışan adamı öldürmeye, sado mazo kıyafetlerden yeni fantezisini bitirmiş çükü görünen adamı öldürmeye derken öyle aktı gitti.

.ortega psikopat bıyıklıyı güzel dövdü ama adam elinin kuvvetli olduğunu bilerek gardını düşürmemesi gerekirdi. yine de yenilmesine sevindik. iyi de oldu güzel de oldu. 

--- spoiler ---