3 Ocak 2018

vikings s05e06:

The Message

--- spoiler ---

.kahin bjorn ile buluşmayı bu şekilde söylememişti. şimdi bjorn de geldiğine göre güçler dengelendi gibi duruyor. ubbe salağının pek faydası yok ama iki oğula iki oğul oldu. ivar yine bunları kandırıp yenebilir, diğer taraftan harold salağı ile ters düşebilirler. iç savaşa kaldı olaylar. bir de salak psikopoz bunlar için savaşacak. o da ayrı bir mallık yani.

.ivar şak diye harold'un yanına geldi, o ara astrid ile harold oynaştaydılar. karı hemen unuttu, hemen kraliçeliği kabul etti diye düşünürken zaten başına bir sürü şeyler geldi.

.sadece savaş vaktini iletmek için bir balıkçıya para verdi, tüm tayfalarla da seks yapmak zorunda kaldı. bildiğin toplu tecavüz ettiler. küçük çocuk gördü, krala haber verir falan dedik ama bir şey olmadı.

.zaten astrid'in ihanet ettiğini düşünürse işler karışacak. bunların hepsi ne ara olur? diye düşünürken bölüm sayısına baktım da yirmi bölümmüş. geçen sezon da öyleymiş. uzatacaklar anlaşılan.

.geçen bölümde bjorn zor durumdaydı. kum fırtınası ile şak diye kaçtılar. biraz kolay oldu. akdeniz macerası fazla hızlı bitti, bir şey de beceremediler. şimdi kardeş kavgası da başlıyor. karman çorman resmen.

.floki salağının konusunu da ayrıca işliyorlar. toprağı kimse beğenmedi, her taraf taş dedi. diğer taraf da öyleydi ama belki yanardağ ile ilgili verimli toprak meselesi çıkabilir. şimdi bana küfredeceksiniz ama sonra çok teşekkür edeceksiniz de dedi, artık floki manyağına inanıp da yola çıkan daha ne ister ki?

.lagertha bunları yakaladı ama kimseyi öldürmedi. kadın olduğu için öldürmedi dediler. bir taraftan floki'nin gerçekten tanrıların toprağını bulduğunu da görmek istiyor olabilir, diğer taraftan eski köle salak kız devamlı lagertha aleyhine konuşuyor. bunu da engelleyemiyor. en sen dilini keser köle ederim şeklinde bir tehdit etti, bakalım işe yarayacak mı?

.ingilizler mallıkta sınır tanımıyor, hala bir dini törenlerdeler. alfred yine hastalandı, sonra tekrar ayağa kalkınca hacca çıkmaya karar vermişti. ecbert ile konuştuğu vakit başka şey söylemişti, onda da gizem kaldı yani.

--- spoiler ---