27 Aralık 2017

the gifted s01e09:

outfoX

--- spoiler ---

.dünyanın kaderi pis ergenlere bağlı derken tuttular onları yakalattılar. fena olmadı böyle. en azından böylesini beklemiyorduk. ergenlik hallerinden, dünyaları yıkmalardan ve aile içi dramlardan gelirlerdi. onun yerine böyle bir şey yaptılar.

.tabii yine aynı hikayeye dönebilirler. sadece yakalanmış olabilirler. bir de hapisten çıkma dalgası eklerler. öyle uzar gider ama bakalım tercih onların.

.zaten büyük büyük babası ve büyük babasının halası meselesini hemen açıkladılar. çocuklara dediler ki böyle böyle, bunlar terörist, bunlar çapulcu, el ele tutuştukları vakit dünyayı oynatabiliyorlarmış. siz de gelin şu sığınakta bunu deneyin. ilkin olmadı, ikincisinde binayı yıkabilirlermiş. öyle bir alttan rüzgar verdiler ki ben şahsen tatmin oldum.

.sonra güçleri kontrol etme azarı ile ergen oğlan babasından uzaklaştı. derken diğer konu ile kesişti. mutant kurtarma için gizli tesise gideceklerdi. bu veletlere yine patlatma görevi düştü, önceki yaptıklarını yapacaklardı ama yapamadan yakalandılar.

.diğer konuda da beyinleri okuyan yeni telepat kızın kendi ailesini kurtarmak için diğerlerini manipüle etti. işler ters gidince suçluluk duyar açıklar zannediyor insan ama daha çok gaza geldi. ulan salak yakalanacaksın işte, kaç.

.boktan bir planla tesise gittiler. güvenliğin tekinin zihnini okumuşlardı. şu mal kızıl, pembe duman üfleyen salak kız yaptıydı. bizim esas gri kötü hemen mevzuyu çaktı. çalışanlardan hastalık izni alan adamın mevkisinden nerden gireceklerini bile buldu.

.şak diye tesisi bastılar, dumanlı kızı, teleportasyon kızı hepsini yakaladılar. örümcekleri de güncellemişler. parçalayan velet bir şey yapamadı. iki kardeş kaldı en son, binanın en altında el ele tutuştular ama binayı yıkarız herkesi öldürürüz dedi oğlan çocuğu, kız düşünür diye beklerken oğlanın kendini tutması falan iyidi. en azından biraz akıllı ergen göstersinler, ergenlik travmalarını ekranlarda yaşatacağız diye başımızı beynimizi ağrıtıyorlar.

.gözlem minibüsünde anası ve babası vardı. anası kafaları yedi. çıldırdı kadıncağız, babası sakinleştirmeye çalıştı. yakalanırsak nasıl yardım edeceğiz falan filan derken işte en son hapishane tanıtımı ile mevzunun hapishaneye gittiği anlaşıldı. fazla tutmazlar gibi geliyor bana.

--- spoiler ---