19 Kasım 2017

the gifted s01e06:

got your siX

--- spoiler ---

.dizi beklentileri karşılamayınca önce altyazısı gidiyor sanki. yani orjinal hikaye yok, üstüne bir de ergen işleri koydukları vakit iyice saçmalıyorlar. zaten genel hikayesi bilindik bir olay, ırkçılık meselesi benzeri bir şey. salak saçma bir şey.

.devamlı surette olaya veletleri sokmak nedir peki? şimdi sen velet dizisi misin? onu bir açıkla bize de bilelim değil mi? bu kadar efekt yap bu kadar adam oynat iki veledin tribine ya da gücüne kalsın olay, bilemedim yani. hoşuma gitmedi. zaten normal dizilerdeki ergenlere ayar olurken burada hepsi ergen olmaya başladı.

.bir de devamlı hepsi kıyafet değiştiriyor, saç baş değişiyor. ulan peşinizde sentinel yok mu? ananızdan emdiğiniz sütü burnunuzdan getirmiyor mu? bu bir savaş değil mi? nasıl bir savaştasınız ki süslenecek vakit buluyorsunuz. ha dünyanın sonunda da bakımlı saçlar oluyor, onu anladım da bunlar kıyafet bile değiştiriyor ne bileyim devamlı bir nağme işte.

.bir de iki de bir öpüşmeler şunlar bunlar, vakit buldukça öpüşüyorlar. cinsellik katamadık demişler bari öpüşelim mi demişler? anlamadım ki? nasıl bir salaklık insanı sinir ediyor.

.bölümün konusunda da pek bir şey yok. geçen bölümlerde mutantlara ne yaptıklarını görmüşlerdi, bu konuda bilgi edinmek için federal bir binaya girdiler. velet duvar kırdı ve girdiler. bizim savcı bir şeyler gördü, yine arıza çıkaracaktı ama bir şey olmadan bitti gitti, derken...

.pat diye bunları yakaladılar. bir ergen değil tam üç ergenle olayı hallettiler. kızın kalkan gücünü tırı hoplatmak için, bu kıza yavşayan diğer elemanın gücünü de diğerlerini kandırmak için kullandılar ve böylece bitti.

.polaris denen de diğerlerini eğitiyordu güya, bizim anne karakteri ile devamlı çatışıyor falan filan derken saçmalamaya devam. bir de portalcı kız çekti gitti. böyle oynatmam zihnimle dedi, hakkı var.

.diziden de beter bir altyazısı vardı, devamlı hata. ingilizce kalan satırlar ve tam ergen dizisine yakışacak şekilde bu kızla yatar yorumu eklemeler falan nedir abicim? sen altyazı mı çeviriyorsun yoksa ne?

--- spoiler ---