19 Eylül 2017

fear the walking dead s03e09:

Minotaur 

--- spoiler ---

.troy salağını sürgüne yolladılar. şimdi bu velet niye nick'in babasını öldürdüğünü öğrenince direnişini bıraktı? kafası mı karıştı ne oldu? ikna etti diyorlar da neyin iknası. kafası karıştıysa, kardeşine niye söylemedi? inanmaz diye mi? tamamen sallıyorlar artık.

.madison salağı esas mekanı yöneten tip gibi arkaplanda işler yapıyor. jake güya lider ama karı ne derse onu yapıyor. üstelik hasta olmuş. ölüp gideceki mekan madison'a kalacak. veletleri de işte yanlarında kalır. alicia yine arıza çıkartır. nick azılı katil olur.

.pek bir beğenilecek tarafı yok ama izletiyor hala kendini. geçen bölüm adamın kini bitti, toprak için savaşmıyorlar mıydı diyordum. mevzu bu değilmiş. hepsini mekana aldı, birlikte yaşayacaklarmış. jake zaten bu olaya inanıyordu. kızılderili başı da buna inanıyor gibi ama toplumlar inanmıyor.

.adamlar zombi hikayesi değil sosyal hikaye yapıyor. ırkçılık göndermeleri yapıyorlar sağolsunlar. zaten çok korunaklı mekanları var, zombi gelmiyor. walking dead'de bunun on katı korunaklı mekana zombi bastırıyorlardı ama bunlara uğramıyorlar bile. öldüre öldüre zombi bitirdiler herhalde.

.hem tabii bu zombi filmlerinde niye azalmıyor bir türlü zombiler? bu kadar öldürüyorsun, tutup doğuramadıklarına göre insan nüfusu ile sınırlı, hem birbirlerini hem zombileri öldürüyorlar ama bitmiyor bir türlü.

.diğer tarafta meksikalı abimiz kızını arıyor. gözleri arıyor, ofelia bu salaklarla takılıyor, bir ara yollarını kesiştirirler. baraj muhabbeti vardı. suya el koydular, susuz halka bedava veriyorlardı. çok iyilerdi ama halk ayaklandı, işler boka sardı. çok gereksiz başka bir hikaye. victor salağını zaten komple unuttular. hepsi tutarsız karakterler bunların. insan izlerken yaşlanıyor.

--- spoiler ---