2 Eylül 2017

my cat from hell s08e01:

Scout's Honor

--- spoiler ---

.scout adlı sevgili kara bir kedimiz var, karemal adlı beyazlı kahveli şişko kedimiz tarafından çok pis korkutuluyor. hayvan ondan kaçayım derken mutfak dolaplarında yaşamaya başlıyor. yaşamayı geçtim, çişini kakasını yapıyor. yemeğini zaten dolabın tepesine koymuşlar. böyle bir manyaklık.

.ailede sıkıntı var. bekar anne, üç tane şımarık çocuğu var. bir şeye karışmıyorlar. gel zaman git zaman yine düzelmiyor. adam haftalar sonra geliyor yine aynı olay. bu sefer bir tane kedinin gitmesi gerekir diye iyice korkutuyor. bölüm sonunda da hepsi mutlu şekil bitiriyorlar ama pek de zannetmiyorum. çocuklar o kadar oynayamıyor, suratlarından düşen bin parça. bir şekilde yine ayarlamışlar ama çok da kalmayabilir.

.duvarlara, kedi otobanı yapmışlar. o çok iyi görünüyordu. kim bilir ne kadardır fiyatı bilmiyorum ama ona rağmen işler iyi değildi. adam kediyle iyi oynamadıklarını söylüyor. zaten tek yapabilecekleri oynamak. başka da bir metod yok, ona oyna buna oyna diyor. haklı olabilir. zaten kendinin başka fonksiyonu yok.

.ikinci hikayede bengal kedi kırması var, salak bir sahibi var. tuvalete alıştırılıyor diye almış hayvanı. hakkaten tuvaletin içine de yapıyor ama kedi çılgın. sahibine pusu kurup ciddi ciddi saldırıp ısırıyor. karı bundan bıkmış ama aldığı aletten memnun olmayan müşteri edası var.

.veriyor ayarı keltoş, ver ayarı keltoş diye bağırıyoruz. kadına güzelce anlatıyor. ruhunu vererek oynamalısın diyor. hayatın buna bağlı gibi oynamalısın diyor. hayvanın içgüdülerini tatmin etmek adına bunu yapmalısın diyor. bir yerden sonra kadın beceriyor ve mutlu mesut aile oluyorlar. üstelik hayvan tasmaya bile alışmış. göğüs tasması var, çıkarıyorlar bahçeye gezdiriyorlar. kuşlara falan pusuyor. yedi yirmi dört avda bir hayvan.

.abimizin formatında ara hikaye olarak muhtaç kedilere bakanlar varmış. geçen bölümde felçli kedi vardı. bunda bir boruda bulunan burnunun yarısı olmayan, kalbinin de bir mekanizması iptal etmiş bir kedi vardı. adam da hiv'liymiş. hep birlikte ilaçlar alıyorlarmış ama sevgi yumakları yani, öyle anlatayım. onlara ilaç saklayan özel aparatı ile kediye kolay ilaç içirme hediyesi veriyor, pek memnun oluyorlar ve orada bitiyor olaylar.

--- spoiler ---