2 Ağustos 2017

shameless s04e03:

Like Father, Like Daughter

--- spoiler ---

.kızı babası olduğunu bilmeden üzerine atlıyor. adamların sınırı yok. neyse ki frank'in meşrebini o kadar geniş yapmadılar. adam karaciğer için kızını kandırıyor. onu terk eden babası olduğunu öğrense günahını vermez. böyle de bir oyun oynuyor. şişko velede hasta oldum, çok aramışlar mı bilmiyorum ama tam tipi tip, yakan topta paldır küldür yerlere yuvarlanıyordu. zaten frank'de iyilik ettiğini göstermek için önce bir şişkoya gömdürdü. elemanın yağları darbeyi emiyor olabilir.

.fiona ağır mallık peşinde sevgilisinin çılgın abisi ile takılıyor. iki felsefi laf etti diye insana böyle yapabilir mi? hepimiz bağımlıyız diyor. iyi güzel de frank'e niye öyle davranıyorsun o halde? ona da acımaya başladı. karaciğerini verirse şaşırmam. büyük ayıp ediyor, ortaya çıkacak, işinden olacak, ortalı karışacak büyük sıkıntılar olacak. şimdiden içimi sıkıyor. bir gün yüzü görsünlar artık. nedir bu çektikleri çile.

.lip'in de çilesi ağır, bir türlü başarılı olamıyor. zamanını yetiştiremiyor. uyum sağlayamıyor. üniversite hayatı yaramadı, devam ettiremeyecek gibi. zekası falan diğerlerin arasında sönük kalıyor gibi, göreceğiz bakalım.

.sheila kendine adam arıyor. kızıl derilinin tekini buldu, komik sayılır. adam gitarıyla geldi buna şarkılar söyledi. o kadar olay oldu kadın tek başına idare ediyor. sempatik, yüreği temiz bir insan. hepsi kabul de kızıl derili buna izin verecek mi? o işleri bıraktı mı? bunları da merakla bekliyoruz.

.carl köpek kaçırıp babasına uyuşturucu parası bulmaya çalıştı. kaçırdığı köpeklere beş kuruş vermediler, en son tekrar sokağa saldı. biraz mallık, espiri bile olsa kabul etmedim. evi olan köpeği evsiz hale getirdiler. komedisi nerde bunun?

.deb yirmi yaşında oğlanla takılmaya devam ediyor. geceliğini aldı geldi, oğlan iyi bir insan olduğundan mı böyle? bir sıkıntısı var gibi. gay de olabilir ama 13 yaşındaki bir kıza ilişmemesi yine iyidir herhalde. sarılıp yatıyor sadece ki bu bile sıkıntılı.

.pis gay oğlan ian'ı özlüyor, bu bölümde de görmedik kendisini. kızıl saçlı karının tekini becerip, onu arkasına geçirdi. şaka gibiydi ama diğer taraftan hüzünlüydü de, eşcinsel empatisi yaptırdılar helal olsun. neymiş bu eşcinsel propagandası böyle arkadaş, aklım almıyor bazen.

--- spoiler ---