9 Ağustos 2017

Orphan Black s05e04:

Let the Children and Childbearers Toil 

--- spoiler ---

.o kadar zor izletiyor ki kendin anlatamam. zar zor bir bölüm bitiriyoruz. sonra dönüp kendimize şimdi ne oldu diyoruz. zaten baştan beri salak saçma bir gizem çözümü var. saçma sapan karıştırıyorlar, sonra çözdük zannediyorlar. her şey yarım yamalak kalıyor.

.şimdi bilmem kaç yüz yaşında bir adam çıkardılar, onun gizli sırlarına ulaşmak için castor projesinin başındaki kadına ziyarete gittiler. neymiş efendim bir psikolog bu tesise giriyormuş da onun yerini alacaklarmış. yolda da helenaya bakıyorlar, lan şak diye helena çıkınca ne ara buraya geldiler şimdi diyorum.

.sonra kira hakkında konuşuyorlar. yetmiyor karışıklıklar bir de veledin tribi ile uğraşıyoruz. rachel buna özel davranıyor. kendisinin özelliğini anlamak için de kendini kesiyor falan. sarah bu konudan çok mütessir, helena ile dertleşiyor. yok efendim şöyle böyle. kira her şeyleri hissediyormuş.

.özel gücü nedir? bir ara anasının acı çektiğini görmüştü, daha öncesinde de kahin gibi bir şeyler yapmışlardı. şimdi hepsini unuttular başka bir yere götürüyorlar, salak saçma işler işte. 

.sonra neymiş efendim ilk insan deneyleri bir çocukmuş, onu yaratığa çevirmişler. adada sarahı kovalayan bu muydu? tek bir tane mi yaratıkları var? yoksa çok mu? niye adada tesisin dışında tutuyorlar? bir tane zıpır kız var her işi o yapıyor, bu yaratığı da o besliyor. sebebini anlamış değilim.

.cosima bir taraftan bunları takip ediyor, ne yaptıklarını görüyor. şaşırıyor falan filan. durum bundan ibaret.

.diğer taraftan da susan ölmemiş. bilmem neresini değiştirmişler de hayatta tutmuşlar. bilimsel kısımlarını o biliyormuş da ona ihtiyacı varmış. niye bıçaklattın o zaman arkadaş? neymiş o kadar ileri gideceğini bilmiyormuş. öf böh sıkıntıdan patlattılar. bir öldürüyor, tutup geri getiriyor. salak saçma işler.

.gay oğlanın biyolojik kardeşini de getirelim demişler. s planlar içinde, neyi planladığını zaten anlayamıyoruz, karı gizli örgüt üyesi miydi neydi? büyük plan içersinde tüm aile bunla uğraşacakmış. sezonu bitirir miyim bilmiyorum?

--- spoiler ---