7 Ağustos 2017

game of thrones s07e04:

The Spoils of War

--- spoiler ---

.yüreğimizi hoplattılar, ejderhaların başına bir şey gelmesin diye çok endişe ettik. khaleesi de psikopat çıktı, üzerlerine üzerlerine sürüyor. kaç git bacım ne yapıyorsun değil mi ama? bronn malı az daha ejderha katili olacaktı. neyse ki kafasına denk gelmedi.

.şu ejderhaların ölümcül bölgelerine zırh giydiremiyor muyuz? hep mi kötüler iyi tasarım yapacak? adamları ejderha ateşinde erittiler mahvettiler ama ne bileyim ölecek biri o çok belli.

.jaime salağının ejderhaya koşuşu iyidi. bronn tam zamanında kurtardı yine, esaslardan kimse ölmedi, figüranlardan herkes öldü. koskoca orduyu mangal yaptılar. bir tane ejderha ile ortalığı yıkıp geçirdiler. resmen hava kuvvetleri gibi çalışıyorlar, her türlü harikaydı yani.

.pat diye büyük savaş sahnesi çekeceklerini düşünmediğimden de pek beğendim. ha bu sezon bölüm sayısı azsa çeksinler tabii. tam bölüm sayısı olsa bile zaten on bölüm oluyor, devamlı birbirlerine gerine gerine konuşacaklarına bunları çeksinler bize. bu sezon para harcamışlar, güzel çekmişler. ejderhalı sahneler falan diğer sezonlardaki gibi çiğ görünmüyor. en azından ortamın aksiyonunda görmezden gelebiliyoruz. toptan güzeldi yani.

.tyrion abisinin durumuna üzüldü, daha garibi askerlerin durumuna üzüldü. ters tarafta mı buldu kendini? khaleesi de biraz tersledi. zaten şu vakte kadar güya taktik yapıyordu, hepsini yediler bitirdiler. yüksek bahçenin altınlarıyla borçlarını bile kapatacaklar. altınlara ne oldu bilemiyorum ama sırf cersei kendi başına herkesleri yenecek gibi duruyordu. neyse ki ejderhaların anası az biraz gaza geldi.

.ilkin olaydan sonra gideyim kalelerini başlarına yıkayım diyordu. jon snow az biraz akıl verdi, diğerlerinden farkın kalmaz. akıllı ol falan dedi, biraz sakinleşti. az biraz bakışmalar gülüşmeler, laf döndürmeler de başladı. ilk insanlar, orman çocukları, mağara çizimi ve ak gezenlere karşı birlikte savaşmalıyız muhabbetlerini de araya sokuşturdular. iyidi güzeldi yani.

.kış tepesinde arya şov vardı. kaleye giriş, görevliler, sonra sansa ile muhabbetleri. hafif soğuktu sanki. sonra brienne ile kılınç antremanı. tepede serçe parmak ile sansa izliyordu. yine garip bakışmalar derken öyle geldi geçti. kış tepesinde işler her an karışabilir gibi duruyor.

.bu kadar zaman ak gezenler için ortalık toparlanıyor ama onların cephesinde ne olduğu belli değil. khaleesi jon snow'un diz çökmesi karşılığında birlikte savaşmayı kabul ediyor ama işte herkesi tehdit ediyor, bunlar da birbirini yiyor. çabuk getirseler şunları iyi olacak ama yedi sezondur bunu bekliyoruz zaten, gelirse şaşıracağım.

.bran'ın hali bir harika olmuş. onun için savaşan kızı üzdü biraz, empati yoksunu manyak biri olmuş. arya ile muhabbetleri iyidi. arya zaten binbir surat, kılınç ustası, bir tek vasıfsız sansa var. serçe parmağın planları değişiyor gibi. pislik herif hançer mançer derken, planlar yapıyor. niye yanlarında tutuyorlarsa artık.

--- spoiler ---