11 Haziran 2017

bloodline s01e02:

Part 2

--- spoiler ---

.salak saçma işlerle devam ediyoruz. danny'nin ortamdan ayrılmadığı, o otobüsün geçip gideceği belliydi. eleman dönüp arkadaşının işini kabul etmiş. babasıyla vedalaşmak için kaldığını söylemiş ama babası kano yaparken kıyıda bunu görür, gider yanına ve konuşurlar. sonra görüntü kesilir, babası hastanede kafayı çarpmış. danny'nin omuz tekrar kötü olmuş. ne olduğu belli değildir, bunun gerginliğini yaşarız.

.kevin en sinirli tip, abisini suçlar. ortada bir şey yok. bunlara yardım eden balık avlayan tiplerle konuşuyor. iyice şüphelenir ama hala ortada bir şey yok. bölüm sonunda bize olanı gösterirler. hakkatten de danny'nin anlattığı gibi olmuş. tek söylemediği. kardeşlerinin kendisini istemediğini babasının söylemiş olduğu. adam arkasını dönüp giderken felç geçirmiş düşmüş suya. yine iyimiş yani, eleman olmasaymış boğulup ölecekmiş. belki de sırf konuşma yüzünden ölmüştür. sen öldükten sonra ne olacak muhabbetine kriz geçiriyorsa da ölsün artık. adam kalp kırıklığı yok elveda demiş.

.kötü gibi gösteriyorlar ama kötü bir tip değil, kardeşler birbirini yiyecek. günah keçisi olarak babasının vakti zamanında döve döve omzunu çatlattığı büyük kardeş belirlenecek. bunun da arada kısa kısa gösterimini yapıyorlar. kevin zaten dünden razı, diğerleri ne kadar yapaca bilmiyorum ama john tipi dedektif tipmiş zaten. böyle de gereksizlik işte.

.yan karakterlerden kötü arkadaşın kız kardeşini gösterdiler. ona buna kıçını açıyor. abisine kardeşine kur yapıyor. danny'nin arada gördüğü kadını göremedik. kendisi defiance'dan tip idi. onu sonradan fark ettim.

.kardeş kavgası ile baba dayağı. annesinin hastanede oğluna bakışı ile şimdiki zamanda kocasının yatakta olmasını birleştirdiler. görüntüler güzel akıyor ama ne oluyor dersek bir şey olmuyor. babası kalkıp hikayeyi doğrulayana kadar elemanı öldürecekler herhalde. esas kötüler bunlar. danny'de öyle bir tip işte. niye çekip gitmemiş hakkten?

--- spoiler ---