1 Haziran 2017

american gods s01e02:

The Secret of Spoons

--- spoiler ---

.güzel devam ediyor. adam damayı bahisle oynadı ve kaybetti. sonraki bölümde inek gibi beynini mi dağıtacak? bu çekiç dediğin nedir? thor'un çekici bekliyordum rus'un tekinin inek öldürme çekici çıktı. rus tanrısı falan mıdır? constantine abimiz yine rus, yine kötü rollerde, belki adamın kökeni rustur.

.gölge neden hayatını ortaya koydu ki? televizyonlar konuşuyorsa, başka dünyalar varsa niye olmasın dedi, çabucak gitmek mi istedi? yoksa kaderinde daha acayip şeyler mi var?

.televizyonla konuşması harikaydı. en sevdiği programın sunucusunu konuşturtmuşlar. mememi görmek ister misin? lafını da araya sıkıştırdılar ama en çarpıcı olanı izlemenin bir nevi adak adamak olduğuydu. zamanını adıyorsun tarzında, kandan daha iyi tarzında laflar. yeni dünya, görüntüler dünyasında adamlar iyi yapmış.

.bunlar yeni dünyanın tanrıları, önceki tip biraz zıpçıktıymış, bu esas olanlardanmış. kimin gelip kurtardığını falan bilemiyoruz ama hala bu adamı istiyorlar. şimdi neden bu adamı istiyorlar? özelliği ne? bizim çarşamba sahiplendi diye mi?

.geri kalanının ne olduğu belli değil, yaşlı kadın da zaten gölge'ye ne kadarını anlattın dedi? bir toplantı var, bir tehdit var, eski dünyanın tanrıları bunu gerçekleştirip gün kurtarma derdinde gibiler, en azından bu kadarı anlaşılıyor ama gerisi yok.

.bundan önce evini toparladı, telefonunda en iyi arkadaşının aletini gördü, sonra öyle devam etti. bitti gitti mesele çabucak atlattı. atlatması için de çarşamba güzel laflar etti, sağolsun.

.para hilesi karakterine uymuyor diyor, adamların çekimlerinde devamlı bir gönderme var. tersinden efektten o kadar keyif almışlar ki efekt için çekim yapmış gibiler. ateşler güzel yanıyor, kırmızılar güzel akıyor.

.giriş kısmında yine acayip bir hikaye vardı. bin sekiz yüzler, siyahileri taşıyan bir gemi, anansi olarak bizim baştaki hikaye anlatıcı geliyor. yakın bu gemiyi, gebertin herkesi, kendinizi dahil diyor. öyle de yapıyorlar. örümcek kılığında kendisi, bu giriş hikayesi gibi ama bir yere bağlarlar belkli.

.bir de tabii belkıs var, süleymanın belkıs'ı değildir herhalde. zira bu çok sevişgen bir yaratık, geleni geçeni içine alıyor ama kelimenin tam anlamıyla alıyor. kadını erkeği fark etmiyor, doymuyor. sonra heykeline ve takılarına gidiyor. ne çeşit tanrısınız lan siz böyle?

--- spoiler ---