5 Nisan 2017

into the badlands s02e03:

Red Sun, Silver Moon

--- spoiler ---

.aslında bölümde pek bir şey olmadı ama yine de güzeldi. uzun dialoglar koymuşlar, sonuna da uzun bir dövüş sahnesi koymuşlar tamam olmuş. zaten dizinin görüntülerine hastayım, yetiyor yani. son kısımdaki arabalı varış sahnesi de iyidi. yerlere o kadar yaprağı muntazam nasıl koyuyor bu adamlar? binaları falan nerden buluyorlar?

.dünyada kalıntı teknoloji meselesini açıklasalar ne iyi olacak, bir bakıyorsun yüksek teknoloji var, bir bakıyorsun ellilerden kalmış gibiler. arabalar, aksesuarlar falan özel seçilmiş, özel bir dünya yaratmışlar. kim yapmışsa çok iyi yapmış.

.sunny ve şişkosu yürümelere devam ediyordu. peşlerinde ödül avcıları bir köprünün üzerine konuşlandı. karşılarında da zenci bir abimiz vardı. koca kılıncı ile nağme yapıyordu. kılıncını ataraktan bir tane adam indirdi, sonra hengameli toplu dövüş gerçekleştirdiler.

.meğer zenci abimiz sunny'nin dövüşünden onun bininci dövmesi olduğunu anlamış, olmadı kendisinin öldürülmesini istemiş. en son elini kesip bıraktılar, öldürmediler ama öldürmekten beter ettiler. kan kaybından falan ölmesi gerekiyor ama ölmeyen de ölmüyor yani.

.esas olay bu eski süper kırpıcı kardeşimizin kafayı sıyırması idi. çocuğunu ve karısını eski kırptığı adamın teki öldürmüş. bu da en iyi bildiği şeyi yapıp adam öldürmelere devam etmiş. bir yerden sonra da onurlu ölüm, iyi bir rakip aramış. kafasının yandığı tanrı meselelerinden belli ama yine de güzeldi.

.ilkin bunlara yardım etti, tiplerini düzeltmek için mekanını açtı. sunny eski tipine kavuştu falan derken gidiş hediyesi olarak güzel bir dövüş sahnesi izlettiler. adamı aslında biraz kolay yendi ama öldürmeyi reddedince kafasına kılıncı yiyordu, şişko uzaktan kılıncı elini kesecek şekide attı. eleman biliyor mu dövüşmeyi yoksa nasıl denk geldi öyle? orası biraz saçmaydı.

.bu zencinin kılıncıyla da duvarı aşacak bir tünel bulacaklar, olaylar oraya tekrar gidiyor. çorak arazilerden kaçmaya çalışıp geri dönüyorlar.

.karısı ve çocuğu da quinn'in elinde. kendi hallerinde metro istasyonu gibi bir yerde takılıyorlar, savaşa hazırlanıyorlar. quinn'in kafası geçmemiş, tümörü büyüyor herhalde. rontgenini çekip çekip saklıyormuş. ağrılarını alacak bir ilaç içirtiyormuş. artık neyi düşünerek böyle yaptıysa adamı bir sezon daha öldürmeyelim demişler. o tümörle de ne kadar yaşatacaklar bakalım. muhabbetleri güzel ama kalsa da olur yani.

--- spoiler ---