12 Mart 2017

the expanse s02e07:

The Seventh Man

--- spoiler ---

.hay sizin kuşaklınızı da marslınızı da, adamlar kaç yüz yıl ötede hala aynı muhabbetler. insanlığın kaderi mi bu kardeşim? güneş sistemine yayılmışlar hala pancar yetiştiriyorlar, hala tarım yapmaları gerekiyor. tamam insan bağımlı da bu kadar yayılacaksa her konuda bir miktar ileri gitmesi gerekmiyor mu?

.abilerimiz uzaya yayılmış, bu sefer dünyanın küçük kopyası gibi milletler birbirlerine düşmüş. dünya bir bütün olmuş, nedir bu yani? insanlığın kaderi bu mu? bunu izlemek zorunda mıyız? onun yerine ne güzel uzaylı geliyor ya, onu verseler ya...

.şimdi uzaylı meselesi çıkınca bu sefer de insanoğlu diye mi dayanışma gösterecekler? aksine protomolekül dediklerini her taraf kendi çıkarına kullanmaya çalışıyor. şimdi en son kuşaklı mal arkadaş, bilgili insanı aldı gitti. tabii en bilgili olanı mal miller öldürmeseydi olaylar çok daha farklı olabilirdi. şimdi bu adamlarla uğraşıyoruz.

.önce bir konuşmalar, sonra kendi başına iş yapmalar. bir şey olduğu da yok öyle saçma sapan siyasi meseleler gibi. herkes kendi içinde karışıklık yaşıyor, karman çorman hale geçiyor. kime güvenileceği belli değil. ne yapacakları belli değil.

.bizim empati yoksunu deli bilim insanı başka protomolekül olduğunu söylüyor, holden salağının bundan şüphe edip kadının kalan örneği yok edip etmediğini araştırması gerekirdi ama fark yaratmaz, geçen bölümde gördüğümüz gibi uzaylılar insan formuna kavuşmuş. marslı mal asker kadın da bunla yüzleştiği halde hala dünya ile savaş istiyor.

.onun zihnini berraklaştırdılar, nikita ve orphan black'ten tanıdığımız sevgili abimiz gerçekten neler olduğunu konusunda araştırma yapıyordu. basınç kıyafeti olmadan uzayda dolanan bir tip dendiği vakit yeterli dedi, bunların malumatı var gibi görünüyor, en azından bir şeyler karıştırıyorlar ve dünya ile yapılacak barış görüşmelerinde askere, ilk ateşi biz yanlışlıkla açtık de dediler, karman çorman bir siyasi mesele.

.iranlı teyzemiz barışı korumak istiyor, bölümde pek rolü yoktu. barış görüşmeleri yapacaklar, o zaman bol bol konuştururlar. tarım istasyonunda 3bin kişi falan ölmüş, doğru düzgün araştıramıyorlar. güya o kadar teknoloji var ellerinde ama işte hikaye hepsi.

--- spoiler ---