29 Mart 2017

grimm s06e11:

Where the Wild Things Were

--- spoiler ---

.grimm'in iki bölümü kalmış be. koskoca grimm de bitiyor. aslında öyle çerezlik başlayıp. salak saçma polisiyelerden sonra güzel hikayeler anlatmışlardı. şimdiden yad etmek gibi olmasın ama güzel bitirecekler gibi.

.mevzuları diana üzerinden yapıyorlar. zaten doğumu da olaydı. sonrası da olay oldu. şeytanın gelini olacakmış kendisi. diğer taraftan şeytan bunun için geliyormuş. kehanet buymuş. diğer taraf derken yıldızların şekilleri farklı, belki gezegen gibi bir şey. öyle olsa daha güzel olur ama alternatif evren gibi anlattılar. hadi öyle de kabul zaten.

.geçen bölüm eve kendi başına canavarı evinde vurmaya girmişti. kendi kanıyla kan büyüsü ve ayna meselesi işte. monroe bunu görüp nick'e haber verdi, sonra çoluk çocuk geldiler buraya. bir tek adalind gidebilirdi, ona da olmaz dediler. nick çubuğu aldı aynaya dokundurdu ve ayna açıldı. çubuk hariç kendisi geçti.

.geçtikten sonra taşta çubuğun bezindeki yıldız şekillerini görmeleri de garip aslında, buraya mı işaret etmişler. yüzyılların grimmleri buraları biliyorlar demek. durum bundan ibaretmiş. dünyaya şeytan gelecek.

.evrenleri de geçmiş zaman gibi. almanca konuşuluyor. insanlar korkudan altlarına ediyorlar. wesenler hep woge durumunda. herkes birbirini yiyor. lidırıli yiyor, kelimenin tam anlamıyla yiyor. insanlar bile öldürdükleri wesenleri yiyorlar. nick bile yedi. komik yani.

.neyse bu bir tek silahı ile olaylara daldı, bir kaçını indirdi. insanlar buna güvendi. kafatasını çizdi ve stonehenge benzeri bir yere geldiler. her evrende var herhalde benzerinden. şeytan bunları resmen sektirdi.

.eve zaten dönüşüyordu. direkt hexenbiest'e çevirdi. kendini kontrol edemeyecek herhalde. artık ne olacaksa göreceğiz. öncesinde bir miktar vicdanlar, bir miktar suçluluklar. juliette artık yok meseleleri falan derken bir dialog geçti. bitmeden önce bunun muhabbetini de etsinler.

.ha bir de şeytanın gelini meselesini sean'dan öğrendiler. bizimkilerin kaynağı yetersizmiş, elemanın kaynaklarını kullanmak için ellerindeki her şeyi açıkladılar. çubuğu falan anlatmaya bilirlerdi aslında ama onu bile açıkladılar. yine düşman olmalarına sezon olmadığı için sakıncası yok. kızını korumak için doğru olanı yapar diye temenni ediyoruz.

--- spoiler ---