24 Mart 2017

feud s01e01:

Pilot 

filminden sonra dizisine başlamak iyi olmuş, adamlar giriş ekranı dahil her tarafını filmdeki karelere göre yapmış. nasıl bir kültse artık, yaptıkları her şey resmen olay olmuş. ben çok bir numra göremedim ama kadınların karakteri ve döneminde verdikleri mücadele fena değilmiş. zaten esas kadın american horror story'den tanıdık bir teyzemiz, şişko psikopat teyzemizi de almışlar. bette rolündeki kadın da tanınmış biri. artık nasıl bir olaysa adamlar o senelerdeki stüdyoları, film sektörleri her bir şeyleri tekrar canlandırmışlar, yetmemiş film çekimini canlandırmış ve sahne sanhe tekrar etmişler. bu açıdan ilginç yani.

--- spoiler ---

.geri kalan açılardan pek de ilginç bir tarafı yok, dönemin tiplerini de güzel canlandırmışlar, ona da lafım yok ama iki psikopat kadının birbirleri ile ilgili olayı nasıl koca bir dizi olabilir, insan ona şaşırıyor.

.vakti zamanında bunlar yaşlanınca film sektörü yaşlı kadınları oynatmaz olmuş. erkekler yaşlanınca karakterleniyormuş, kadınlar yaşlanınca da köşeye atılıyormuş. bunlara savaş açan joan olaylara başlar, önce güzel bir senaryo bulur. bunun için eline bir kitap geçer. adı da malum "what ever happened to baby jane?", bunu film yapmak ister. yönetmenler yapımcılara oradan esas oyunculara falan derken uğraş başlar.

.ilk bölüm itibariyle adamlar bir sahne bile çekelim demişler, göz yaşları eşliğinde sahneyi izlerler, garip bir havası olacağı bariz. yapılmamış bir korku filmi yapmak için ortaya çıkmışlar, belki yapılmamış filmdir ama bir evde geçen, fazla insanın oynamadığı, başka film teklifinin gelmediği şeklinde özetlenecek bir durumdan ortaya çıkan bir film var ortada.

.esas kadın joan, sahneyi şunu bunu kontrol etmek isterken, bette makyajı ile çıkagelir, herkesler alkışlar. kadın tam psikopat, tiyatroda takılıyormuş. kocası ile sıkıntıları varmış. fazla yetenekliymiş ama huysuzmuş. joan da bundan saygı bekliyor, bunun tantanasını yapıyor devamlı.

.bir tane de gazeteci var, ikisi birbirini yesin diye yemeğe davet ediyor ama akıllı kadınlar oldukları için bir şey olmuyor. tabii bu sette ortalığnı karışmayacağı anlamına gelmiyor, yapımcıdan yönetmene hepsi delirecek, iki tane huysuz ve yaşlı kadın var. dizinin olayı da bu olacak herhalde. biyografi ve dram işte, göreceğizdir.

--- spoiler ---