11 Şubat 2017

supernatural s12e11:

Regarding Dean 

--- spoiler ---

.şeytanın çocuğunu bırakıp, dean'in hafıza kaybına girelim dediler. artık sezon sonuna kadar allah ne verdiyse koyacaklar böyle. bölüm sonunda da sanki dean ölmüş gibi bölümden kesitler üstüne müzik bastılar, iyice kendilerini kaybediyorlar. sanki her yaptıkları efsaneymiş ayakları var.

.neymiş efendim, cadı ailesi varmış. bir muhasebeciyi öldürmüşler. bizim avcı kardeşler de peşlerine düşmüş. dean bir tanesini öldürmüş ama eleman ölmeden önce dean'i büyülemiş, bölümün başlangıç sahnesi bu.

.sonra yavaş yavaş hafıza kaybı, komiklik olsun die tasarlamışlar. dean böyle komikli rollerde gözlerini belertip, komiklik yapıyor. hafıza geldikten sonra sert edalar, gözler tekrar kısık. iki kardeşin de oyunculuk seviyeleri 12 senede gram artmadı sanki, o da çok ilginç, hep aynı tipler mimikler. insan başka bir şeyler daha yapar değil mi?

.tamam tek insanı canlandırıyorlar ama bir insan evladının mimiği o kadar aynı kalır mı lan? zamanla değişir, bir şeyler olur. farklılaşır. aynı espiriler, aynı kelimeler, aynı muhabbetler dönüp duruyor.

.bir yere kadar komikli efsane, bir yerden sonra bayıyor. adamlar geliştiremeyip tıkandı. şimdi öyle takılıyorlar. rowena bile daha komikti yani aslında ama fark etmiyor gibiler.

.gittiler ondan yardım istediler, o kadar güçlü cadıydı ama düzeltemedi mi? kitap olsa daha iyimiş de gittiler kitabı almaya, sam yine beceremedi. dean aklı yerinde olmadan nasıl silah kullandı? nasıl doğru cadıyı öldürdü? kardeşini karıştırıyordu ama komiklik yapıyorlar işte. öyle de bitti gitti.

.kitabı geri aldılar, hafıza yerine geldi, bir iki muhabbet ve son. daha iyisi olabilirdi. öylesine vasat, komikliği olsun diye çekilen bir bölüm yapmışlar. ekipten diğerleri yok, cass kadını arıyormuş. anne avlanmalarda. crowley zaten uzun zamandır yok. böyle tek kardeşler hiç çekilmiyor artık.

--- spoiler ---