20 Ocak 2017

Agents of S.H.I.E.L.D. s04e10:

The Patriot

--- spoiler ---

.direktör abimiz nainsan değilmiş. amerikan ordusunun güçlendirilmiş askeriymiş. adamı özel olarak tasarlamışlar. kahramanlık olayı da hepsi ortaya güzelce çıktı. coulson tekrar direktör olamadı ama operasyonlardaki yetkisini elinden aldı. böyle daha iyi olacak sanki.

.adamın özel gücü olsa iyidi aslında, neden özel güçlü birini bulamamışlar? hiç mi vatanseveri yokmuş? yoksa kendilerine mecbur mu bırakmak istemişler? şu general tipini de sevdirdiler ya, heroes de bile o kadar sevememiştik. dizi iyi gidiyor demek.

.bölüm başında daisy ile bir konuşma yapıyordu. halka ilişkiler çalışması yapıyorlar kendi çaplarında, bir suikast girişimi derken bunlar uçakla kaçmaya çalıştılar ama uçağı da sabote etmişler.

.kim bu kadar işi yapmış bunu araştırmadılar. hydra dediler, gözcüler dediler, zengin birileri dendi, kimin olduğu belli değil. şu salak senatör olayı ve tabii kardeşi olayına hiç girmediler. geçen bölüm olan öyle kaldı.

.aida meselesinde de pek bir şey olmadı. fitz kendi başına işler yapıyor. diğer elemanın kötü olabileceğini düşünmüyor. kafasını kestikleri robotun bilgilerini indirdi. içinde bir şeyler bulur da aklı başına gelir diye umuyoruz. darkhold meselesini de kapatmasalar iyidi.

.may desen daha garip durumda, düblor olarak kullandıkları tipin bilinçaltı seviyesinde programlamışlar. kendinin robot olduğunu bilmiyor. dövüş sırasında omzunu yaraladı ama söylemedi. içerde mekanizma olduğunu gördü ama bakalım neye yoracak? kendini koruma mekanizması önemli ama yine de may karakterinde birinin bunu o kadar saklamaması gerek.

.uyuşturdukları orjinal may de verdikleri ilaçtan uyandı. neymiş efendim rahatlatıcı düşünceler istemiyormuş. savaşa sokmalıymış. güzel laflar ama yine de pek bir şey olduğu yok. yine de insan öldürmemeye özen göstermesi iyi diyebiliriz. adam darkhold ile ne halt etmeyi planlıyorsa artık, göreceğiz.

--- spoiler ---