19 Aralık 2016

humans s02e08:

Episode #2.8

--- spoiler ---

.güzel bitirdiler. leo'nun hali ne olacak şimdi? sentetik karışımıydı. sentetikliğini çıkarmasalar iyi olurdu ama hester'in manyaklığı için bölüm sonu güzelliği için yapalım demişler. mia'yı da öldürmüşlerdi ya onu da herkesleri bilinçli yaparak canlandırmış oldular.

.sonraki sezonda artık sentetiklerin olaylarını ele alırlar. kimselerin haberi yoktu. şimdi tüm sentetikler bilinçlendi. güzel olacak gibi. max lider olsun hepsinin başına geçsin. kuşlar böcekler olsun. öyle güzel güzel yaşasınlar işte.

.hester salağından kurtulduklarına sevindim. niska son anda koştu yetişti. olayları düzeltti. hester'i de öldürdü. iki dakkada halletmesi güzel oldu. hani belki düzelmiştir diye bekleyip bunu yaptı. fena değildi bunlar.

.leo'nun konuşarak düzelteceğini düşünmesi salakçaydı. o kadar insan öldürmüş, gözünü kan bürümüş. aralarında olay varmış. ülen sevmiyorsan niye seviyorum diyorsun. yalan söylediğini anlıyorlar işte. şaşırtıcıydı aslında da kafaya tornavida sokunca insan nasıl ölmüyormuş? onu da çok anlamadım.

.laura rehin iken bir iki muhabbet çevirmeye çalıştı ama hester fazla zeki, bir işe yaramadı. sizden daha zeki olduğum için hayatınızın bir anlamı yoktur bana dedi. peter'ın ölümünden bahsederken içi sızlamadıysa zaten yapacak bir şey yok.

.dedektif hatun da sentetik veledi kendisini öldürmesi için arabaya koymuş. tam o anda bilinç geldi buna ve çocuk korkunca el frenini geri çekti. zamanlaması iyidi. abimiz gitti ama çocuğu bırakıp gitmiş oldu. artık ölmez herhalde.

.trinity teyzemiz kızını bıraktı. ben artık kızın değilim dedi. sonunda sentetiklerin canlı olduğunu ve onları öldürmemesi gerektiğini anladı. ilk başlarda salataya katar gibi kıtır kıtır kestiği öldürdüğü sentetikler de heba olmuş oldu. kızını serbest bıraktı. anılar silindi, şirketten ayrıldı ve olay kapandı. zaten elemanın bilinçli sentetik çocuklar meselesi de iki dakikada halloldu. e normal çocuk olacaksa bunun nasıl ticareti olacak diye de sormak lazım.

.sonraki sezonu da bunlar üzerine kurarlar artık. güzel de olur hoş da olur. bu kadar canlı tiplerin bilinç heyecanına kendilerini kaptırıp dünyayı işgal etmelerini işlemezler gibi geliyor.

--- spoiler ---