21 Ağustos 2016

the man in the high castle s01e03:

The Illustrated Woman

--- spoiler ---

.bu dizi pek zor hareketlenecek gibi duruyor. dram da dram bitmiyor. kardeşi ve çocukları ölen adamı da daimi karakter yapacak gibiler. adam kimsenin tarafında değilim diyor ama en büyük acıyı o çekiyor. bir de japon prensine saldırı yapacak gibi, silah neyin yapıyor. bunlarla mı uğraşacağız?

.hani filmler? dünyanın hali? değişimler? hitlerler ne oldu? onlar öyle duruyor. bizim ajan bozuntusu ve kadın kendi hallerinde takılıyor. restorantta hesabı ödeyemeyen kadının hesabını ödeyip adam öldürmesine nasıl yardım edebilir bir insan?

.ilkin ajan idi de büyük bilgilere ulaşacaktı diye yaptğını düşündük ama general'ine de karşı geliyor, kafasına göre takılıyor artık. filmi de izledi. neye inandığı belirsiz. kadına hakkaten yardım ediyor gibi. başta da diğerlerinin güvenini kazanmıştı ama ne bileyim pek saçma olacak gibi geldi bana.

.dünyanın bu hali kalıcısı ise pek sıkıcı dizi. dünyanın bu halini düzeltirlerse de bir numarası kalmayacak, bunun açmazı ile devam ettirecekler gibi görünüyor. nazilerin dünya savaşını kazanmadığı bir tarih, alternatif evrene de geçmiyoruz. öyle duruyorlar.

.öldürdüğü adamın haritasından listeye ulaştılar, listede de yanında çalıştığı restorant sahibi varmış. adam bilgili bir abimize benziyor ama neye yarar? bir tane psikopat getirdiler, ödül avcısı. kimse elini kaldıramıyor.

.geçiyor kitapçıdaki adama şimdi seni öldüreceğim ve yapacak bir şeyin yok diyor. öldürüyor da hakkaten bir şey yapamıyor.

.adam iyi güzel, laflar da iyi güzel ama o resmi bulması nedir? kadın resmi kaybettim yor. arabayı çektikleri yerin hemen dibinde ama bakmıyorlar. adam geliyor, o kadar rüzgar neyin hiçbir şey uçurmamış, yolun kenarında resim duruyor. alıyor geliyor restorant sahibine gösteriyor. adamı hafif tehdit ediyor. derken bu mallar geliyor, silahlar, koşuşturmacalar derken bölüm bitiyor.

.general de içlerindeki köstebeği bulmaya çalışıyor. öyle kendine has psikopatlıklar yapalım demiş. ticaret bakanı mıdır nedir? o abimiz de devamlı görünüyor ama numarasının ne olduğu hala anlaşılmadı. on bölümlük dizi için üç adet ölü bölüm izledik, sağolsunlar.

--- spoiler ---