6 Ağustos 2016

Outcast s01e04:

A Wrath Unseen 

--- spoiler ---

.iyi güzel ama beni hala sıkıyor. o kadar hengame var. geçmişte yaşanmış gitmiş bir olayın kalıntılarına bir sürü zaman geçiyor. ha bununla şişko polis şeytanlarına yenik düşüp bir yerlere bağlayacaklar ise neyse ama şimdi sen küçükken büyük bir hata ettiğini ve değiştiğini düşünüyorsun. tutup bu hatayı ettiğin insana gider misin? hem de kocasıyla yemek yerken? bu nasıl mallık?

.ağzını burnunu kırıp bıraktı mı? yoksa öldürdü mü? polis kamerasının kayıtta olduğunu bilmiyor mu? bunları da ilerleyen bölümlerde bolca zaman öldürücü olarak kullanacaklardır.

.komşu bilekleri kestiydi, data abimiz arkadaşı rolünde geldi. bizim elemanla el sıkışmadı. esas şeytan elebaşı o gibi geliyor bana ama bir şeyler de çeviriyor. arkada öyle ilkin giyinmesi, öksürmesi. vaaz dinlemesi, cenazeye gelmesi gibi akıp gidiyor. nereye gelecekler bakalım?

.pederimiz nasıl peder ise şeytanları çıkartamıyor. eski çıktığı düşünülenler tam çıkmamış. kadın bunca zaman rol yapmış. insan ruhunun derinliklerinden beslenmekten bahsetti. tanrı ile dolmayan boşluk betimlemesi güzeldi.

.zenci şerif abimiz, kötücül arkadaşı ile yemekte idi. köpeği saldırdı. insan sarrafı muhabbeti döndü. bu da pek manidar işte. adam da saatini buldukları yerin başında pusu kurdu. birileri bulmuş diye söyleyince adam gitti karavanı yaktı. bir sürü kan izi. tırnak izi derken adamın fena bir işkenceli işlere karıştığını söyleyebiliriz.

.esas olay esas elamanın karısının da şeytanları çıkmamışsa ne olacak meselesi idi. kanı ile ilgili bir hadise olduğunu sonradan çözdüler, çocuğu yanında annesi hala şeytan. bunu belli etmediler ama muhtemelen yine arbede sırasında kan karışıp şeytan çıkmıştır diyorum. bakalım koşa koşa eve gidiyorlar. uzaklaştırma kararı falan da var. göreceğiz artık.

.pedere hala ısınamadım, gerçekçi bir tip ama çok beceriksiz. kargalar izliyor bunları. üstten başka bir plan yürüyor, tanrı bunları görüyor. koruyucu melek göndermesi de vardı. kanı ile göndermiş sağolsun, tanrımız...

--- spoiler ---