1 Ağustos 2016

Outcast s01e01:

A Darkness Surrounds Him 

fena değilmiş, hoşmuş, güzelmiş. bir miktar ağır havası var ama şöyle şeytan çıkarmalı bir hikayeyi dizi yapalım demişler. genel konu olarak neye bağlayabilirler? supernatural gibi bir şey olur aslında ama onun yerine psikolojik sorunlara, aileye bağlayabilirler derken ilk bölümde aksi istikamete gitti. müzikleri tatlıydı, görüntüleri yeterince karanlık değil ama bir havası var. rahip rolüne abimiz biraz hafif kaçmış gibi. özel tip muhabbetine esas eleman sakalları ile daha iyi olmuş. aile dramını bol göreceğimiz belli oldu. bölümleri şeytanlara bulasınlar, aileleler ile uğraştırmasınlar.

--- spoiler ---

.şimdi bu şeytan kardeşimiz outcast dediği esas elemanın kanının bir etkisi olacağını bilmiyor muymuş? neden elini ısırmış? adam bilmiyormuş. tam o an öğrendi ve şeytanı çıkardı. güzel sahnelerdi ama biraz sanki tam oturmamış gibiydi.

.eskiden de benzer şeyler olmuş. ilk annesine girmiş, sonra karısına, ikisini de kovmuş. olaylar böyle ilerlemiş. adam kendinde bir sorun var diye düşünmüş. elini eteğini çekmiş, üvey kardeşi arada gelip iyilik yapmaya çalışmış. hikaye buralardan başladı.

.annesinin dövdüğü, küçük odalara kapattığı zamanlarda komşularının bir şey yapmaması, devletin olaya el koymaması gibi sorular soruyorduk. zenci komşumuz olaya müdahil oldu. onların hatasıymış. yani aslında okulda öğretmeninin, dışarda bir insanın haberi olup şikayet etmesi gerekirdi diyor insan, hangi devirdeyiz? şeytan çıkarmalar devri.

.onlar aramızda, rahip her şeyleri görmüş ama tavana sıçrayanını görmemiş. bir miktar supernatural şeytanına andırıyordu ama biraz daha cıvığı işte.

.küçük çocuğun içindeki şeytanın olaylarla ne ilgisi vardı? doğru düzgün bilgi edinemedik, iki görüşmede de ağzını dayayayıp bir şeyler emdi. ruhunu mu emiyor nedir? elemana bir şey olmadı. hatta gel de beni yakala dedi ama bir etkisi vardır mutlaka. genel hikaye açısından da zaten büyük birleşme engellenemez diyerek veledin vücudundan çıktı gitti.

.daha prof olmaları temennisi ile izliyoruz. bir tane veledin şeytan tarafından güçlendirilmiş bile olsa iki adamı dövmesi çok abartıydı. giriş sahnelerindeki veledin böceğe kafa atıp yemesi çok iyidi. sonra parmağını yemeğe başlayınca oha dedirttiler. tabii doktora götürmektense rahibe gidiyoruz, rahip de kumarbaz, ayyaş, poliste tanıdığı var ama kendini işine vermiş bir tip. ikisi birlikte şeytan avcılığı yapacak gibi görünüyorlar. bakalım artık, yeni dizi lazımdı. fena olmadı.

--- spoiler ---